Tendinte in designul interior

Tendintele in design interior sunt date in principiu de culori, obiecte decorative, tablouri.

Culorile au menirea de a trasmite anumite stari sufletesti, astfel se impart in culori linistitoare cum ar fii albastru, verde, culori energizante, culori reci, culori calde, culori neutre sau non-culori. Verdele este potrivit pentru fundaluri, deoarece confera o aparenta linistitoare pentru cei care se afla in camera.

Revenind la tendinte, verdele s-a clasat cu succes acest an, in fruntea listei. Combinat cu nuante de lila poate fii folosit cu succes intr-o camera de tineret, aspectul rezultat fiind unul energizant, vesel.

Pentru camera de zi este de recomandat sa se foloseasca nuante mai calde de verde, pasteluri. Un verde – marin este intotdeauna de succes in camera copilului, fiind o culoare linistitoare si in acelasi timp reprezinta un fundal potrivit pentru un copil pasionat de mare, ocean.

Verdele inchis este potrivit pentru o camera de lectura, biblioteca, dormitor matrimonial, unde atmosfera potrivita este mai “soft”.

Concluzionand, verdele este o culoare placuta, potrivita in functie de ton cu fiecare incapere a locuintei dumneavoastra.

Material realizat cu sprijinul designerului de interior Andreea Speranta

Knox Design/Art Deco Zone

Evenimentul zilei, septembrie 2008