Romania TV, 21 ianuarie 2013

Redacția de construcții și amenajări interioare de la Romania TV alaturi de designerii de la Art Deco Zone au identificat cele mai noi trenduri în amenajările interioare pentru locuințe pentru anul 2013.

Cum îți amenajezi locuința la modă. Idei de amenajare

Pentru anul care tocmai a început, designerii de interior propun materiale transparente, mobilier natural, zugrăveli ce implică culorii vii, precum și perdele cât mai sofisticate.          

„Tendințele în design interior nu se schimbă ca trendul în modă sau cosmetică, pentru că amenajarea unei locuințe nu este o decizie pe care o luăm de pe o zi pe alta” a spus pentru RTV.NET, Irina Constantin, director general la Knox Design & Art Deco Zone.

Cu toate acestea, specialiștii au creionat câteva idei de amenajare pentru anul care abia a început, astfel încat cei ce vor să își amenajeze interiorul să se poata lăuda că sunt în trend.

Un interior transparent

“În anul 2013, vor predomina materialele transparente în materie de design interior. Decorațiunile din materiale transparente combinate cu alte obiecte din diverse materiale pot da un aspect modern sau tradițional locuinței” a precizat Irina Constantin.

Din categoria pieselor de design interior transparente se regasesc caramizile transparente. Cu acestea pot fi construiți pereti desparțitori. Mobilierul poate fi și el transparent, mese transparente, birouri transparente, construite din sticla sau plexiglas. În ultimul timp, pe piata au aparut si scaune transparente.

Senzatia de transparență poate fi dată, nu în ultimul rând, de uși confecționate în totalitate din sticla, combinate cu alte materiale. Unul dintre acestea ar putea fi inoxul.

Mobilierul trebuie să fie natural

“Pentru mobilier anul acesta vor predomina piesele din materiale naturale. Prin folosirea materialelor naturale putem crea o atmosferă deschisă și o ambianță calmă în caminul nostru” a precizat specialistul in design interior de la Knox Design.

De asemenea, mobilierul trebuie sa fie cat mai simplu, dar sa fie multifuctional.

Amenajarile interioare in acest an vor cuprinde mobilier functional, minimal si cu un aspect curat. De asemenea, prin folosirea materialelor naturale promovăm „designul sustenabil” a mai spus Irina Constantin.

Sustenabilitatea în design interior înseamnă să folosim mobilier recondiționat, sau făcut din materiale naturale sau reciclabile, care pentru fabricarea și prelucrarea lor necesita minimum de energie si resurse.

Zugrăveala și culorile în trend

Cele mai multe amenajări de interior în 2013, pentru proprietarii care vor să fie în trend, vor fi făcute cu vopsea decorativă.

„În ceea ce privește zugrăveala, indicată este vopseaua decorativă cu sidef si reflexe cromatice. Pe langa culoare, vopseaua decorativa confera si textura peretelui” a amintit Irina Constantin.

Cei care vor doar să vopsească pereții cu vopsea lavabilă trebuie să ia în considerare că anul acesta se poartă culorile vii.

„Se recomandă culori vii, puternice, combinații între galben si turcoaz, mov, argintiu, verde în contrast cu mobilierul alb lucios sau deschis la culoare” a mai spus specialistul Knox Design.

Perdelele, importante în amenajări interioare

Perdelele au atat un aspect estetic cat si practic in designul interior.

“Pe langă faptul că ne feresc de privirile curioșilor au și un important rol decorativ. Pentru acest an putem folosi atat perdele sofisticate, retro, cât și modele simple în culori ca turcoaz, rosu, mov. De asemenea, este în trend ca perdelele să aiba lungimi considerabile, dar sa aiba un aspect lejer, nu foarte încarcat” a concluzionat Irina Constantin, designer de interior la Art Deco Zone.