Home Sweet Home!

O zicala binecunoscuta spune ca “Home is where your heart is”, mai exact in traducere libera, “Acasa este locul unde ai inima ”. Adevar mai mare ca acesta nu cred  ca poate exista.

Casa iti este acolo unde ai inima

Oamenii tanjesc dupa intimitatea caminului, sentimentul de apartenenta si protectia spirituala. Casa ta este locul in care vrei tu sa te afli, spatiul in care vrei sa te inconjori de oamenii dragi si sa iti traiesti zilele pana la sfarsitul vietii.

Oricat de mult ne place sa calatorim, sa vizitam diverse locuri si culturi, la finalul zilei tragem linie aventurii si ne indreptam gandurile spre acel loc atat de special, numit camin.

Daca acest « acasa » este acela unde inima este, atunci in cazul meu el este casa veche a parintilor mei. Nu iubesc si nu cred ca voi iubi vreodata alta locuinta cu aceeasi intensitate cu care o fac pentru locul in care m-am nascut si mi-am trait anii copilariei.

Asa cum Ion Creanga, copilul Nica, era puternic atasat de locul natal in ale lui « Amintiri din Copilarie », asemenea eu ma simt cuprinsa de nostalgie si tristete atunci cand sunt prea departe de casa si cand trec zile lungi fara a o vizita.

Acolo ma asteapta parintii iubiti si grijulii, bunicii slabiti de vreme, animalele dragi care imi ofera iubire neconditionata, toti cei fara de care nu as fi devenit persoana care sunt acum.

Chiar daca au trecut deja sase ani de cand m-am desprins de locul natal, cand ajung acasa dupa cateva luni, pasesc pe poarta cu aceeasi emotie si traire cu care o fac de fiecare data. Niciodata nu se diminueaza sentimentul, dimpotriva, creste cu fiecare zi ce trece.

« Acasa » inseamna pace, siguranta, protectie. Locul unde esti bine venit mereu si imbratisat cu dragoste. Este mediul in care grijile se contopesc si te simti din nou copil, sub aripa parintilor. Fiecare perete are pictata istoria lui, povestea vietii tale, fiecare fir de iarba iti intampina sufletul. Este singurul loc pe care nu ti-l va putea lua nimeni, niciodata.

aranjament-masa-craciun-cu-braduti-din-turta-dulce

Dar, asa cum in viata suntem nevoiti la un moment dat sa ne desprindem de tot acest confort oferit de casa parinteasca, sa iesim, practic, din coconul moale si pufos, iti propun in continuare 7 idei de amenajari pentru noua ta casa, ideale pentru fiecare spatiu important din noul tau camin.

Camin pe care, in viitor, copiii tai il vor numi, la randul lor, casa parinteasca. Fa-i mandri, asadar, de locul ce-l vor numi « acasa ».

Cum este Casa ideala

Cum e casa mea ideala, camera cu camera:

1. Dormitorul principal.

dormitor-luminos-design

2. Dormitorul copiilor.

dormitor-copii

3. Bucataria

design-bucatarie-deschisa

4. Baia

amenajari-interioare-baie-gri

5. Livingul

apartament-living-comfortabil

6. Dressingul

idei-dressing-ikea

 

Daca acesta este caminul meu ideal, al tau care este? Ai salvat cate o imagine pentru fiecare camera astfel incat cand te uiti la ea sa iti imaginezi casa visurilor tale?

Stiai ca inainte de a ne apuca de orice proiect de design interior un designer de interior de calitate iti afla preferintele in cele mai mici detalii si iti cere cel putin o poza care sa reprezinte casa ta de suflet? Astfel va sti cum sa tranforme acea locuinta goala in “acasa”.

Home is where you heart is!