Cum arata dragostea in ochii unui copil?

Rememorarea pasiunilor din copilarie ne aduce de fiecare data un zambet pe buze.

La asta s-a gandit si designerul Irina Constantin atunci cand a pus „in scena” o plasmuire a copilariei, creand un decor indraznet, potrivit femeii moderne.

Acest decor reflecta viziunea unui copil de 7 ani asupra dragostei, tinand cont de informatiile pe care le preia din media. Copiii se indragostesc aspirational, de persoane pe care le admira si respecta. In scenariul Irinei, „obiectul pasiunii” il constituie… invatatoarea.

Synopsisul

In povestea propusa de designer, decorul feminin modern este transpus in nascocirea unui copil despre o zi ideala petrecuta cu invatatoarea. Toate elementele clasice ale unei intalniri se regasesc in povestea imaginata de acesta. Formula binecunoscuta cadou, cina & film, distractie a fost adaptata astfel incat sa corespunda dorintelor pustiului. Astfel, cadoul ideal este un ursulet pufos, filmul se transforma intr-unul de desene animate, cina devine un desert bogat, interzis de parinti, iar distractia, un joc Wii.

Toate acestea se desfasoara intr-un cadru nonconformist, care, in conceptia designerului, reprezinta spiritul si personalitatea unei femei moderne, rafinate si dinamice, care accepta jocul, culorile si combinatiile cromatice indraznete.

Scena

Amenajarea conturata de Irina Constantin mixeaza elemente glamour cu accente pop-art – doua stiluri care, practic, nu au nimic in comun, dar care, impreuna, pot defini personalitatea cuiva. Un interior poate transmite foarte multe despre cineva.

Combinatia excentrica propusa se adreseaza unei femei elegante si vesele. Finisajele glamouroase – cristale, pene si piele – sunt imbinate intr-un mod mai putin conventional cu jucarii de plus, postere colorate si mobilier cu forme interesante. Influenta pop-art se face simtita prin intermediul culorilor puternice (mov, verde), al finisajului inspirat de comics-uri de la nivelul mobilierului si al printurilor ce reproduc lucrari ale lui Andy Warhol si Roy Lichtenstein. Spiritul ludic se mai desprinde din asimetria corpurilor de iluminat si asocierea unor elemente fara a respecta reguli stricte.

Peretele capitonat cu piele neagra, decoratiunile stralucitoare si accesoriile cu aer clasic sunt responsabile pentru nota glamour a amenajarii. In linii mari, aceasta este indrazneata, dar extrem de moderna si originala.

Multumiri speciale lui David Constantin si Andreei Speranta!

Material realizat cu sprijinul designerului Irina Constantin.

Redactor: Ana-Maria Oancea

Casamea.ro, revista online a trustului Hiparion

Casamea.ro – revista online de amenajari interioare -11.03.2010