Cum amenajezi holul de intrare

sau COVORUL ROSU DE LA INTRARE

 Se spune ca unghiile sunt cartea de vizita ale unei femei. Daca ai o manichiura impecabila, acest lucru se rasfrange si asupra personalitatii tale, daca, dimpotriva, mainile tale arata neglijent, si tu, la randul tau, lasi de dorit.

Acest caz se aplica si casei noastre. Sa presupunem ca vestibulul, holul de intrare, reprezinta mainile noastre, imaginea pe care o vor avea ceilalti despre intreaga locuinta. Daca aceasta prima parte a caminului nostru nu se ridica standardelor, cu greu se vor ridica si celelalte spatii ce o completeaza.

Design interior hol intrare
Culorile inchise pun in valoare decorurile Wicker Paradise / Foter / CC BY

Am numit simbolic acest articol « Covorul Rosu de la intrare », pentru ca fiecare femeie s-a simtit cel putin o data ca pasind pe red-carpet-ul hollywoodian atunci cand si-a imbracat haina, si-a incaltat pantofii, si-a admirat tinuta in oglinda si a pornit sa cucereasca lumea. Si toate, in acest spatiu aparent restrans.

In functie de atmosfera pe care vrei sa o insufli casei tale, iti ofer in continuare o serie de scenarii de decorare a vestibulului.

Cum sa-ti amenajezi holul de intrare

Iata in cele ce urmeaza cateva stiluri care te-ar putea defini si purta intr-o atmosfera de vis inca de la intrarea in casa. De ce sa nu fi tu vedeta, de indata ce te intorci de la serviciu sa fii personajul principal pe o scena pe care sa o iubesti?

 # 1- Minimal

Pentru adeptii conservatori, modernisti, imbinarea formelor geometrice poate fi cea mai buna alegere. Redu spatiul la elementele esentiale, evidentiind asfel un articol cheie, cum ar fi oglinda in cazul nostru. Aplica o lustra in ton cu liniile masutei si insufleteste totul cu o orhidee alba in ghiveci.

Decorare cu orhidee
Chris Hunkeler / Foter / CC BY-SA

 # 2- Practic si decorativ

Amenajeaza-ti vestibului in asa maniera incat sa iti facilitezi rutina zilnica. Adauga in hol o canapea special creata acestui spatiu, iar incaltatul pantofilor va deveni curand una dintre activitatile tale preferate din timpul zilei. Zona a devenit dintr-odata functionala, dar in acelasi timp atractiva din punct de vedere vizual.

Canapeaua va fi pusa in valoare de un perete interesant decorat, fie cu tapet, fie cu o structura decorativa (de exemplu panouri decorative din fibra de sticla sau polistiren).

canapea cu perete decorat
MyWallArt – 3d Wallpanel / Foter / CC BY

# 3- Note marocane

Daca totusi doresti o atmosfera calda si primitoare, opteaza pentru decoratiuni de efect, in stil marocan, precum acest covor lucrat manual in culori specifice Marocului, sau aceasta vaza de inspiratie locala. Ghivecele cu flori lucreaza armonios la crearea atmosferei propice scopului.

Decoreaza holul de intrare
mattwalker69 / Foter / CC BY-SA

# 4- Stil retro

Poti decora holul tau in orice stil istoric preferat de tine. Trebuie doar sa gasesti acel element central prin care sa-l scoti in evident. De exemplu, aici punctul de atractie principal este vaza de culoarea fildesului cu flori, in contrast cu verdele peretelui. Nuantele intense ale peretelui pun in valoare tablourile, mobilierul sau oglinzile amplasate pe el.

Hallway Green
The Little Greene Paint Company / Foter / CC BY-NC-ND

Personalitatea si valoarea vestibulului sunt dictate de tine. Fie ca este vorba de un design clasic, vintage sau romantic, incearca sa cauti stilul care te defineste si acorda « manichiurii » tale atentia cuvenita.