Cum alegem plantele de interior? Ce plante putem avea in casa? Care sunt plantele de interior care nu trebuie sa ne lipseasca din casa? Cum alegem plantele de interior? Sugestii si idei.

 

Unde asezam plantele? Ce conditii au ?

Cum si unde asezam plantele? Sunt plante pe care nu le poti aseza deasupra caloriferului pe pervaz pentru ca se pot ofili dar si plante care nu pot sta la frig pe pervazul de la balcon ca va ingheta si muri. Inainte de a cumpara o planta sau mai multe, alege locul propice pentru a pune ghiveciul. Tine cont de gradul de caldura ( de exemplu, cactusii traiesc bine mersi deasupra caloriferului pe cand craciunitele se ofilesc de la foarte mare caldura), gradul de luminozitate (plante care au nevoie de lumina din belsug si plante care traiesc in cele mai umbrite locuri), cat de des trebuiesc udate, cat de des trebuiesc intretinute si mai ales cum poti avea un mediu propice de dezvoltare pentru mai multe tipuri de plante. O regula de tinut minte este ca planta nu trebuie sa fie doar de frumusete ci sa fie si in concordanta cu  decorul camerei.

Ce plante sunt recomandate in casa?

Craciunite, orhidee, violete de Parma sau feriga sunt plante care necesita o anumita temperatura si sunt sensibile la factorii externi.Inainte de a achizitiona o astfel de planta analizeaza conditiile din casa si daca se va adapta. Daca vrei ceva unic si exotic poti alege arbore portocal sau lamaie, arbore de cauciuc sau bambus.

652x450_7930316ced1732d122725489252964

 

O planta care rezista in orice fel de conditii mai ales la caldura este cactusul. Daca vrei plante de interior alege cactusii de orice culoare si vei avea o planta rezistenta dar si frumoasa.

Plantele de interior le alegi in functie de locul unde vrei sa le asezi, luminozitate caldura si mai ales timp petrecut pentru a le intretine. Sunt plante care au nevoie de intretinere zilnica sau lunara.

Voi ce plante aveti in casa?