Suplimentul Util – revista de design interior Domus

Cum alegem patul? Simplu și în același timp atât de complicat. Deși nu pare mare problema și pâna la urmă toate paturile tot o saltea și patru picioare au, atunci de ce ar fi o super filozofie? Este simplu, așa cum toți suntem diferiți, ar trebui să alegem lucruri care să ni se potrivească cât mai bine. La fel cum o rochie verde mini poate veni cuiva minunat și altcuiva absolut oribil, la fel fiecare element dintr-o amenajare are importanța sa în a te face să te simți bine acasă la tine.

Deci, ce ți se potrivește în dormitor? Dacă tot discutăm despre paturi și am vorbit atât despre cum se doarme și cum arată, într-adevăr acestea sunt niște criterii importante după care să alegem patul. Însă nu trebuie să uitîm că patul este “stâlpul casei” și, de fapt, elementul de atracție al celei mai romantice camere din casă. Deci, cum facem dormitorul mai atractiv, mai sexy, mai incitant, altfel decât cu un pat interesant?

Îi incurajăm pe clienții noștri să ne explice ce își doresc pentru a reuși să facem amenajarea cât mai potrivită pentru ei. Ni s-au cerut paturi cu forme cât mai deosebite, cu saltea de apa, cu lumini indirecte, cu telecomandă pentru muzică, cu dimensiuni atipice de 3 sau 4 persoane.

La un designer de interior adevărat vii ca la psihoterapeut, trebuie să reusești să îi spui cu sinceritate ce îți dorești ca să îți poată crea o locuință cât mai personală. Important este ca designerul să îți poată și crea fară prejudecați un spațiu perfect pentru tine.

Forma patului: deși în general în magazine se găsesc în special paturi cu formă dreptunghiulara, nu văd de ce, mai ales în dormitor nu ai putea să îți lași imaginația să zburde.

Există forme speciale, cerc, oval, pe colț sau se pot face modele din cele mai deosebite, pe comanda. Deci, în cazul dormitorului, mai mult chiar decât în restul casei este important să găsești un designer care să îți creeze un dormitor în stilul tău.

Material publicat în Supliementul Util, Revista de design interior Domus, Vineri, 15 noiembrie 2013