Anul 2017 este pe aceiași lungime de undă cu natura. Culoarea anului este un verde fresh, optimist și vesel. Reprezintă întoarcerea către natura și catre spiritul nostru proaspăt și exotic.

Din acesta nuanta poți să alegi să faci combinații ton în ton sau în contrast. Iată în cele de mai jos cateva culori asortate, în tonuri apropiate pe care le poți folosi pentru inspirație în amenajarea casei tale.

Culoarea fiecarui an este aleasă de membrii Institutului Pantone printr-un proces complicat bazat pe statistici și observații atente ale unor designeri, astfel încât procesul e similar cu alegerea unui nou Papă.

Deci, să nu ne stresăm cu procedura în sine și să ne bucurăm de consecințele pe care această alegere le va avea în modă și în design.

Pentru noi înseamnă combinații proaspete, în nuanțe naturale, cu acente verzui, de la mentă până la smarald.

Inseamnă locuințe amenajate în culori de accent fresh, pline de viață.

O combinație foarte apreciată în care poți să folosești Greenery drept culoare de accent este cea în care predomină tonurile de bej, ocru, maron (pământuri). Acestea folosesc drept fundal pentru o canapea sau o draperie sau un covor în tonuri îndrăznețe de verde. Lângă acesta, poți să arunci cu încredere un galben sau muștar.

 

După combinația de roz și bleu din anul trecut, alegerea de anul acesta este îndrăzneață și optimistă.

Dacă vrei să vezi culoarea anului 2016, de ce este o culoare statement despre diveristate, află totul despre ea și impactul ei în design citind articolul scris de designerii noștri. 

Vrei să știi mai multe despre culorile anilor trecuți? Click aici. 

Dacă ai nevoie de sfatul unui designer în alegerea culorilor casei tale, nu ezita să ne contactezi. Ne putem ocupa nu numai de paleta coloristica ci de întregul design interior al casei tale. 

Irina Constantin, interior designer la Artdecozone