Cat de mare poate fi un apartament mic? Stai intr-un apartament micut si te simti sufocat? Mobilier multifunctional, depozitari, solutii de amenajare. Cele mai bune idei de amenajare pentru spatii mici si decorare la cheie ti le spunem noi.  

Siretlicul dezvoltatorilor imobiliari

Un apartament cu doua camere este mic. Ba chiar si o gramada de apartamente din blocuri noi au suprafete de 50 mp la 3 camere. Un astfel de apartament, chiar daca e de “3 camere”, in realitate este inghesuit.

Amenajari interioare pentru un apartament mic de 2 camere

Dezvoltatorii imobiliari au un mic siretlic cu care te fac sa crezi ca locuinta ar fi mai mare decat este cu adevarat. Ei iti prezinta planuri 2D (vazute de sus) in care vezi in dormitoare cum sunt asezate paturile, ai loc si de dulap, in bucatarie e loc berechet si pentru o masa de 6 persoane, canapeaua e uriasa, in forma de L. In realitate toate aceste piese de mobilier din plan sau din imaginile virtuale prezentate sunt sub-dimensionate, astfel incat sa traiesti cu impresia ca vei avea mai mult spatiu decat este real.

Depozitare, depozitare si iar depozitare

Spatiile de depozitare sunt cea mai buna solutie pentru ca un spatiu mic sa para aerisit. Cu cat totul e organizat si pastrat la un minim necesar, cu atat va parea mai spatios.

Nu stii unde sa pui hainele si cum sa le asezi sa incapa toate? Cel mai important lucru este sa folosesti la maxim spatiile ascunse de depozitare, insa fara sa incarci peretii camerelor ce le folosesti frecvent, cum ar fi livingul sau dormitorul.

Cum va arata livingul cu dulapuri pe toti peretii? Obositor, incarcat, fad, plictisior. Foloseste la capacitatea optima spatiile de tip camara, holuri de trecere, hol de intrare, nise, balcon.

Sistematizeaza-ti spatiul! Este important ca fiecare lucru din viata ta sa isi aiba locul sau propriu. Amenajarile par incarcate si dezordonate doar atunci cand nu ai unde sa iti pui lucrurile. Mai degraba, sorteaza ceea ce nu iti trebuie sau nu folosesti frecvent si doneaza-le sau vinde-le pe olx.

Dormitorul copiilor. Daca ai doi copii dezordonati, gandeste-te sa le amenajezi camera mai degraba cu dulapuri cu sertare pentru jucarii decat cu rafturi deschise, pentru ca, aruncand obiectele cu usurinta in sertar ordinea le va fi mai la indemana. Daca ii vei obliga sa ordoneze fiecare jucarioara seara pe un raft vei avea mult de lucru si vei fi greu de multumit.

In bucatarie organizarea este totul. Nu este necesar daca ai o familie mica de 3 persoane sa depozitezi 3 servicii complete de masa de 12 persoane, nu? Daca bucataria este organizata si functionala, chiar daca e mica va parea spatioasa. Solutii de extindere a acesteia catre balcon, amplasand acolo locul de luat masa, pot avea rezultate foarte bune. Nu are sens sa pastrezi un balcon ne utilizat doar pentru ca acolo usuci rufe. Cumpara o masina de uscat rufe, si foloseste la maxim si balconul.

Mobilier multifunctional

O alta alegere buna de facut pentru un astfel de apartament este mobila multifunctionala. Canapeaua din sufragerie poate fi comoda, eleganta si primitoare pentru musafiri dar si extensibila. Sau poate avea si o lada de depozitare sub otoman. O canapea extensibila este potrivita intr-un apartament mic pentru a compensa lipsa unei camere speciale de oaspeti.

Pat in perete - mobila multifunctionala

In ultima vreme a fost o mare valva pe tema mobilierului multifunctional. Cu totii am admirat modul in care dispare masa in interiorul unui dulap sau cum iese patul din perete intr-un filmulet foarte popular pe Facebook si Youtube. In realitate produsele unicat si multifunctionale se pot crea, croite exact pe nevoile fiecaruia si pe ale fiecarei case, insa presupun si costuri pe masura. La noi, cand ai o garsoniera in Berceni de 30 mp nu esti dispus sa investesti in mobila multifunctionala cat investeste un proprietar  de 30 mp din Tokyo, nu-i asa? Dar nu-i nimic, nu iti face probleme, se gasesc solutii si pe bugetul si dorintele tale.

Specialistii nostri in decorare si amenajari interioare te vor sfatui cum sa iti amenajezi apartamentul pe gustul tau dar si gasind solutii eficiente pe dimensiunile locuintei tale.