Culoarea anului 2018 este Ultra Violet

Institutul PANTONE anunță 18-3838 ULTRA VIOLET, PANTONE® culoarea anului 2018.

În fiecare an Institutul Pantone împreună cu un întreg set de designeri, promovează o culoare la statutul de „culoarea anului” respectiv.

Această decizie este luată analizând tendințele din design dar și atitudini sociale, comportamente, preferințe. Culoarea anului are rolul unei declarații, al unui simbol al anului respectiv.

În fiecare an, această culoare ascunde și un mesaj. Culoarea de anul acesta ne îndeamnă la imaginație și originalitate.

Este o culoare asociată cu cosmosul misterios, cu infinitul dar și cu spiritul provocator, creativ, plin de emoție al culturii pop.

Tonul închis de violet PANTONE 18-3838 Ultra Violet  ne amintește de icoane ale culturii pop cum ar fi: Prince, David Bowie sau Jimi Hendrix. E o culoare plină de emoție, extravaganță și non conformism.

Din punct de vedere istoric, violetul a avut întotdeauna si o latură mistica. Este asociată cu practicile mentale și contemplarea spirituală. Într-un fel această culoare reprezintă și retragerea către sine a celor care își caută un refugiu în fața acestei lumi super-stimulate. Reprezintă meditația.

 

Mai multe despre culoarea anului


“Culoarea anului a institutului Pantone a început să însemne ceea ce este în tendințe în lumea designului; este o reflexie a ceea ce este necesar în lumea noastră astăzi.” –  ne spune Laurie Pressman, Vice Președinte al Pantone Color Institute.

În fiecare an, culoarea promovată de Institutul Pantone își găsește locul în colecțiile de modă ale unor designeri celebri, se crează întregi game de make-up pe baza ei, se regasește în mobilă, decorațiuni și amenajări.

Îmbrățișarea acestei tendințe este o mândrie pentru designerii de pretutindeni și, cu siguranță o veți regasi și la noi în țara, în produsele create în acest an sau în unele dintre amenajări.

Color of the Year 2018 Color Chips

Institutul Pantone


Institutul Pantone este un serviciu de consultanță in coloristică care prevede și studiază tendințele globale din punct de vedere coloristic.

Aceștia sfătuiesc mari companii în privința identității de brand și dezvoltarea produsului, pentru folosirea culorilor din punct de vedere strategic.

Acest institut este recunoscut la nivel mondial ca una dintre cele mai importante surse de informații în privința culorilor și a tendințelor atât sezoniere cât și ca percepție și dezvoltare pe termen lung. Specialiștii Pantone vorbesc despre Puterea, Psihologia si Emoția transmise prin culoare.

 

Culorile din anii trecuți

Culorile anilor trecuți, inclusiv culoarea anului 2017, le aveți în cele de mai jos:

Daca vrei să citești despre culorile din anii trecuți, click aici. 

Designerii de Interior Art Deco Zone – specialiști în culoare

Dacă ești blocat la amenajarea coloristică a locuinței, nu uita că noi, ca designeri, cream pentru clienții noștri amenajări perfect personalizate. Atât coloristic cât și funcțional, din punctul de vedere al stilului de viață și al nevoilor fiecăruia.

Vino să te consulți cu noi în privința culorilor casei tale!