Am descoperit pe parcurs ce ne doream

În momentul achiziționării, apartamentul cu trei camere din imagini, amplasat într-un complex rezidențial nou, era deja finisat. Cu toate acestea, proprietarii lui au dorit să-și pună amprenta personală asupra spațiului. Nu știau exact cum trebuia să arate decorul final, însă, colaborând cu Knox Design, au reușit să descopere acest lucru și să obțină un interior care să-i reprezinte.

Gazdele noastre voiau să cumpere un apartament spațios într-un ansamblu rezidențial nou. După ce le-au văzut pe toate, l-au ales pe acesta datorită priveliștii, amplasării și finisajelor de bună calitate asigură-te de către dezvoltator. Pentru că spațiul să îi reprezinte, au apelat la designerii de la Knox pentru proiectul de amenajare. Au aflat de ei de la un prieten comun, fost client al firmei, care i-a recomandat.

Deși nu aveau o idee clară legată de amenajare, totuși au decoperit pe parcurs ceea ce își doreau, cu ajutorul chestionarului pe care îl folosește firma de design.

Pentru că finisajele apartamentului ofereau un fundal neutru, proprietarii puteau realiza orice tip de decor. Însă, împreună cu designerii, au optat pentru unul modern și vesel, cu accente glamour, potrivit personalității lor.

Proiectul 3D a fost făcut de designerul Tatiana Leah,  iar proprietarii au fost foarte mulțumiți de colaborarea cu ea și de  faptul că au fost pe aceeași lungime de undă. Apoi, specialiștii firmei au pus totul în practică, până la ultimul detaliu.

Doamna a fost foarte activă și s-a implicat foarte mult, atât în conceperea planului de amenajare, cât și în implementarea lui. A fost cu cei de la firma în magazine, a cumpărat anumite obiecte singură și a urmărit să iasa totul conform proiectului agreat.

Proprietarii ne-au mărturisit că au fost foarte determinați în procesul de amenajare și că rezultatul îi reprezintă întru totul.

Pentru că blocul a fost construit și izolat ca la carte, iar instalațiile, geamurile, tâmplaria și ușile sunt de bună calitate, nu au fost necesare modificări, iar procesul de amenajare nu a fost atat de anevoios ca în cazul în care ar fi implicat șantier.

Ca atare, nu au întâmpinat probleme majore, ci unele inerente, precum întârzieri de livrare sau greșeli ale furnizorilor. Prin urmare, punerea în practică a proiectului a durat foarte puțin, aproximativ o luna.

Asta nu înseamnă însă că nu au fost adaugate elemente care să schimbe complet “fața” apartamentului. Deși era complet finisat, totuși nu s-a trecut direct la adăugarea mobilierului și a decorațiunilor.

Au fost construite scafe la nivelul tavanelor ce au permis jocuri de lumină și, mai ales, au fost introduse culori și texturi care să dea viață spațiului. În acest scop a fost utilizat mult tapet.

Tinerii proprietari au mers pe un decor modern, axat pe combinații cromatice vesele și accente glamour. Livingul pare mai sobru, datorită culorilor utilizate aici. S-a vrut a fi o încapere cu un aer ușor masculin, așa că au fost alese tonuri de maro și bej, scoase în evidență cu ajutorul texturilor de la nivelul mobilierului și al tapetului. Mobila are, în general, un finisaj lucios. Este realizată din MDF tot de cei care au gândit amenajarea, tocmai pentru a respecta cu strictețe proiectul, așa cum și-au dorit proprietarii.

Canapelele sunt achizitionate de la Mobexpert, la fel si covoarele, in timp ce perdelele si tapetul au fost cumparate de la furnizorii Knox Design. Corpurile de iluminat, responsabile si ele in mare masura de nota glam, sunt de la Orion si Mobexpert.

Există însă și multe obiecte manufacturate. Un exemplu îl reprezintă construcțiile decorative din living, realizate din MDF și plexiglas fumuriu, în spatele cărora sunt “ascunse” folii decorative și lumini indirecte. O altă idee originală și de efect sunt printurile de la nivelul mobilierului, desenate special pentru a se potrivi cu modelul tapetului.

Dormitorul este grăitor pentru stilul abordat. Aici s-a utilizat mult mov, iar ca accent decorativ, tapetul. Pentru că look-ul obținut să nu devină exclusiv feminin, a fost ales un model cu dungi. În schimb, în bucătarie și în birou, gazdele noastre au optat pentru pattern-uri florale și un contrast tonic (alb-roșu).

Însă și aceste spații au influențe  glamour, asigurate în special de corpurile de iluminat prețioase, de perdelele cu inserții de catifea și de tapetul cu motiv elaborat. În dormitorul matrimonial, efectul este oferit de finisajul lucios al mobilierului și de accesoriile textile catifelat-luxoase.

Holul este o altă încăpere care te impresionează, mai ales că este prima cu care ai contact. De amenajarea lui s-a ocupat Irina Constantin, care a apelat la vopsea decorativaă aurie, tapet și la bucați de mozaic pentru a obtine un efect scenografic. Proprietarii au avut ceva emoții legate de culoarea peretelui de aici, însa important este ca, în final, au fost extrem de încântați de rezultat.

Extra-accentele strălucitoare create de Irina contrastează cu mobilierul lila suprapus pe peretele decorativ. Holul nu are doar rol decorativ, ci și practic.  Pe alt perete a fost construit un dressing generos, ce stochează încălțămintea, utilizat pe post de “cuier închis”, nelăsând hainele expuse inestetic. Însă, nu se putea să nu aibă și el un look special. Ușile lui sunt decorate cu un print cu model floral supradimensionat, în ton cu mobilierul lila.

Articol publicat in revista de design interior Domus, rubrica Invitatie acasa, amenajari interioare, mai 2011