art deco zone.
amenajări stil british
amenajarea apartamentului e cea mai bună terapie de cuplu. înveți să iei decizii dificile și să alegi alături de partener.
Amenajările interioare sunt o negociere care sudează sau distruge o relație. Să îți amenajezi apartamentul este cea mai pragmatică terapie de cuplu. Pentru că ai de luat decizii dificile, trebuie să negociezi și trebuie să acționezi alături de partener.
Urmărește un pic planul ca să vezi compartimentarea apartamentului: Living cu Bucătărie deschisă, Dormitor matrimonial, Birou și două băi.
Designul interior pentru acest apartament de 3 camere a fost o provocare, mai ales pentru că proprietarii se potrivesc cu zicala ” extremele se atrag”.
video
Vezi aici un scurt video despre această amenajare interioară de apartament:
Ca să înțelegeți mai bine, să vă fac cunoștință cu proprietarii:
Laura – este veselă, romantică și absolut îndrăgostită de Marea Britanie. Vrea un apartament șic, cu un praf de vintage, culori deschise sau naturale.
A ales o piesă de mobilier de la bunica ei care îi este foarte dragă și vrea să o integreze. Însă această piesă e un ditamai dulap din lemn masiv.
Apartamentul de 3 camere este frumos compartimentat, dar este destul de micuț. Camerele sunt la limita funcționalului, cum adesea se întâmplă când cumpărăm în ansamblurile de locuințe din București. Totuși, zona, aproape de parcul Alexandru Ioan Cuza, face să merite investiția.
Alexandru pare a fi exact inversul Laurei. El este mai degrabă comod, îi plac culorile închise, lucrează mult la calculator având un job foarte solicitant in IT. El este pasionat de Statele Unite și de amenajări moderne, minimaliste și funcționale. Ar vrea ca totul să fie smart, cât mai avantgardist și simplu.
Aparent – nu există nici o legătură între viziunile despre amenajarile interioare ale apartamentului ale celor doi parteneri.
Ce îi unește este pasiunea pentru cele 3 pisici salvate de pe stradă care acum sunt ”tripleții noștri”.
Atunci când gândim un design interior trebuie să ținem pe cât posibil cont de părerea întregii familii pentru ca locuința viitoare să reflecte starea de spirit și personalitatea fiecăruia. Să se simtă toți ca acasă. Să simtă că le aparține acest spațiu și că se regăsesc aici și petrec cu plăcere timpul.
În cazul de față a fost posibilă o îmbinare unică între stiluri.
Și nou și vintage, și colorat și neutru, și USA și GB.
Pe scurt, câteva idei despre amenajările interioare ale fiecărei camere cu poze detaliate ale decorațiunilor și mobilei.
Livingul – amenajări în stiluri mixate între British vintage & modern
Livingul este mixul perfect între gusturile celor doi. Până la urmă, asta era și important, pentru că aici petrec cel mai mult timp împreună.
Această cameră este open space intrare – bucătărie – sufragerie. Am optat ca zona de livingroom să fie mai modernă și am folosit mobilier minimalist pentru TV și canapea.
Tonurile neutre sunt pigmentate cu perne simpatice colorate. Nu am uitat să inserăm și steagurile Marii Britanii și SUA printre decoruri (vezi perne / taburet intrare).
Ca să îmbinăm optim noul cu vechiul aici și-a găsit locul dulapul Laurei după ce a fost recondiționat.
Bucătăria deschisă are un aer vintage – shabby chic datorită tonurilor deschise folosite în culoarea mobilei și a ușilor din MDF frezat.
Faianța de la blatul de lucru ajută atmosfera fiind stil ”bricks” sau ”subway”. Acest model arată foarte bine și în amenajările vintage dar și în cele moderne care au un ușor stil industrial sau retro.
Holul – mobilă la comandă pentru depozitare (dressing)
Holul e micuț și folosește doar ca trecere către zona de noapte. L-am optimizat cu un dressing construit exact pe masură. Aici poți depozita toți pantofii dar și hainele din afara sezonului.
Am profitat de peretele gol de la hol pentru un aranjament foarte simpatic de rame cu portretele pisicilor. Spoturile pun în valoare tablourile dar și dau funcționalitate dulapului.
Dormitorul matrimonial – amenajări interioare romantice- culori pastel
La dormitorul matrimonial am mers pe culori mai romantice, nuanțe deschise de verde, bleu, crem. Combinația este în continuare între vintage și modern.
Dulapul de haine este decorat cu print pe uși astfel încât pare un tablou.
Un loc unde poți să alegi să pui ceva culoare în dormitor este întotdeauna peretele pe care e tetiera patului. Noi l-am colorat un bleu griat dar am profitat și i-am dat și un volum .
Desenul creat din scânduri de lemn vopsit de pe perete crează un decor unic și interesant și ne și duce un pic cu gândul la un stil puțin mediteranean.
A trebuit și aici să găsim loc pentru ceva depozitare:
- un dulap la intrare (neutru coloristic)
- un dulap lângă pat (ca să îl mascăm i-am decorat ușile cu un print – ceea ce te face să îl percepi ca pe un tablou nu ca pe o mobilă voluminoasă)
- depozitare sub saltea (somieră rabatabilă a patului, se ridică cu tot cu saltea și poți ascunde acolo pături, perne suplimentare și chiar valizele pentru călătorii).
Dormitorul de oaspeți – a devenit birou – amenajări minimaliste în tonuri de gri
Dormitorul de oaspeți a devenit birou pentru că ambii lucrează destul de mult și acasă. În special Alex. Așa că am optat să facem biroul puțin mai în stilul lui. Tonuri de gri pentru vopseaua pereților. Mobilă minimalistă
Ca să nu se simtă nimeni exclus am pus și o canapea extensibilă. Astfel, în timp ce Alex lucrează, Laura poate sta cu el, să citească.
Canapeaua rezolvă și problema potențialilor oaspeți care ar rămâne peste noapte.
E important să ne amenajăm casa în special pentru noi și pentru nevoile noastre și doar în mod opțional pentru cei care vin în vizită.
Tu locuiești acolo, nu amenajezi pentru mama care vine în vizită odată pe an.
Băile – design în tonuri neutre de gri, faianță cu aspect de piatră naturală
Apartamentul de 3 camere are 2 bai.
O alegere foarte bună, pentru că dimineața este util să se poată pregăti ambii parteneri în același timp de serviciu fără să apară discuții.
O baie de serviciu este amenajată cu duș de tip walk in (fară cădiță, scurgere direct în pardosală). Gresia se montează înclinat cu scurgere către rigolă specială de pardoseală.
Știu că multora le place acest model de duș, totuși nu uitați că amenajarea lui presupune întâi hidroizolarea pereților și a pardoselii. Este important dacă vreți să construiți acest model să apelați la o echipă specializată altfel veți plăti lunar infiltrațiile de la vecinul de dedesubt.
Am ales placaje de gresie și faianță cu aspect de piatră naturală și granit. Arata elegant și neutru. Se potrivesc cu culorile de fundal din ansamblul casei pentru că în fiecare cameră am folosit diverse tonuri de gri drept culoare de fundal.
mIx între stilurile de design interior și între preferințele proprietarilor
Dacă vrei și tu să îți amenajezi interior la cheie apartamentul cere aici o ofertă pentru Proiectul de design interior:
Nu uitați că o amenajare de succes e o colaborare între membrii familiei și echipa de designeri. Astfel poți crea un mix unic de stil care să reprezinte stilul tău de viață și personalitatea ta.
Amenajări la cheie
Pentru orice amenajare completa sunt necesari doar 3 pași:
1. Proiect de design interior (planuri de execuție și 3D)
2. Amenajări interioare
3. Mobilare și decorare