O intalnire in metrou

Mergand astazi in drum spre serviciu, m-am asezat pe o bancuta in asteptarea metroului. Din directia opusa a coborat o doamna destul de eleganta, trecuta de varsta a doua, cu o tinuta bine pusa la punct, dar cu un detaliu cel putin ciudat, din punctual meu de vedere: purta o basma. Da, o basma, din aceea clasica. Cum purta bunica la tara.

Nu inteleg…care este treaba cu basmaua intr-o societate moderna cu pretentii ? Nu este chiar atat de frig afara incat sa iti protejezi urechile si nici chiar atat de cald incat sa te feresti de soare.

Atunci se pune intrebarea : « care este rolul ei si de ce este purtata in continuare ? » Oare traditia spune ca o femeie sa isi acopere podoaba capilara odata ce a trecut de varsta tineretii si a maturitatii ? Atat de superficiali sa fim incat sa ne supunem ?

pretty funny girl struggling with some housework on white

pretty funny girl struggling with some housework on white

Sunt normele, asadar, create pentru a fi respectate sau incalcate ?

Sau traditia este cu atat mai interesanta cu cat o reinterpretezi? O reasezi intr-un ansamblu de modernitate?

Amenajarile interioare: traditionale sau moderne?

Aceasta intamplare m-a pus putin pe ganduri. Sa ne gandim la amenajarea locuintei noastre si sa presupunem ca suntem persoane mai excentrice si nu dorim sa ne supunem unor reguli decorative.

Are societatea un cuvant de spus in alegerea optiunilor noastre de design interior ?

Ar trebui sa ne simtim constransi de anumite reguli stricte pentru a fi « in rand cu lumea » ?

Sau, tocmai, reintorcandu-ne la ceea ce e traditional, ne regasim radacinile si ne reinventam?

Amenajarile interioare – limitele ti le setezi tu

Parerea mea este ca nu. Atata timp cat alegerile noastre ne fac fericiti, nu ar trebui sa ne lovim de constrangeri, ci sa ne traim existenta dupa zicala « the sky is the limit ».

Amenajari interioare: o singura regula: INDRAZNESTE!

Ce mai amenajam?

Se spune ca primavara este cel mai bun moment din an sa renovezi si sa redecorezi casa. Acestea fiind spuse, eu propun ca vara sa fie sezonul experimentelor. Incearca o explozie de culoare pentru pereti si adauga o nota de luminozitate canapelei tale pentru un look fresh.

In fiecare sezon este momentul sa ne reinventam, iar primavara ne da o sansa sa ne regasim energia interioara.

Viata noastra este atat de puternic legata de design si estetica incat redecorarea devine chiar un fel de filosofie proprie.

Ce ne face pe noi fericiti? Acasa! Ce ne face casa fericita?

Poate ca putem sa ne intrebam ce face o locuinta fericita ? Care este secretul ? As incerca un raspuns pentru asta.

O casa fericita este cea care, in acelasi timp, motiveaza si inspira fie un singur individ, fie o familie intreaga.

Fericirea, si implicit, armonia se ating prin inconjurarea ta cu acele articole tangibile, care te definesc ca persoana si fara de care nu te-ai simti complet.

bicicleta vintage sic
Cu alte cuvinte, acele detalii care iti usureaza viata si iti dau valoare, precum : un dormitor luminos cu ferestrele indreptate spre rasarit, pentru o energizare matinala zilnica, o baie spatioasa, un living primitor si elegant, un pod sau o debara in care sa-ti depozitezi amintirile innegrite de timp, un balcon plin cu flori, s.a.m.d.

Reguli in amenajari interioare de inspiratie

In concluzie, eu ma ghidez dupa o singura regula, aceea fiind « sa nu existe nicio regula », decorativ vorbind.

Starea noastra generala ar trebui sa fie urmatoare : sa urmam acele lucruri care ne plac si ne fac fericiti si sa lasam deoparte traditia rece si normele scrise.

dormitor de fetita in motive traditionale romanesti / etnic

Sa luam ceea ce este traditional si sa il integram in viata noastra intr-un mod in care sa ne inspire, sa fie sic, sa se imbine perfect cu restul.

Sa ne regasim radacinile interioare dar sa nu urmam habotnic reguli, doar pentru ca “asa se face” sau “asa trebuie”.

Filtrati tot ce se face prin sufletul si mintea voastra, si abia apoi hotarati ce se potriveste si ce nu cu sufletul vostru si cu realitatea vietii voastre.

Cu basma sau fara?

Si daca totusi, doriti sa purtati basma la batranete sau la tinerete, faceti-o cu STIL si FEMINITATE, doamnelor. Cat despre basmaua locuintei noastre, haideti sa o ridicam si sa alegem decorul care ne place, indiferent de ce ar spune lumea.