Decorati în culorile primaverii masa de Paste si sarbatoriti alaturi de cei dragi.

În noaptea de Înviere este o traditie sa va aaezati la masa împreuna cu membrii familiei. Vreti ca masa de Paste sa-i uimeasca pe invitatii dv., dar nu stiti cum sa o ornati? Andreea Speranta, designer la S.C. KnoX Design va ofera câteva sfaturi care va vor fi utile atunci când vreti sa va bucurati prietenii si familia, la masa de Paste.

Iata ce trebuie sa stiti atunci când decorati masa pentru Paste:

1. Pentru ca sarbatorile pascale sunt în luna aprilie – sezon primavaratic – puteti sa alegeti la decorarea mesei tonuri calde, pastelate aflate în concordanta cu atmosfera de afara;

2. Fata de masa este bine sa fie simpla, din bumbac. Puteti opta pentru una în tonuri deschise: verde crud, culori de pamânt, galben pai. În cazul în care vreti o fata de masa cu imprimeuri, alegeti una alba cu broderie colorata pe margine. Acestea pot fi cu teme florale, sau imprimeuri special create pentru Paste.

3. Daca ati ales o fata de masa în culori pastelate, atunci este de preferat ca serviciul de masa sa fie unul alb, din portelan.

4. Indiferent de ce tip de vesela alegeti nu uitati ca aveti nevoie de o farfurie pentru aperitiv, una pentru felul principal si una pentru desert. Pe masa se va aaeza doar farfuria pentru felul principal, iar deasupra ei cea pentru aperitiv. Farfuria pentru desert se pune pe masa la sfârsit. Ar fi bine sa optati pentru farfuriile simple, fara prea multe imprimeuri pe ele. Cele mai apreciate în ultima perioada sunt cele patrate, din portelan sau semitransparente.

5. Dupa ce ati ales vesela, puteti trece la tacâmuri. Pe acestea le veti aseza în functie de ordinea în care serviti felurile de mâncare, iar deasupra farfuriei se vor aranja tacâmurile pentru desert.

6. Servetelele pe care le alegeti pentru masa de Paste pot fi din pânza. Pot avea si imprimeuri colorate în functie de preferintele dv. sau pot fi simple, albe. Le puteti împaturi dându-le o forma dreptunghiulara si asezati-le în centrul farfuriei pentru aperitiv. Peste servet puneti un mic obiect decorativ, specific acestei sarbatori, cum ar fi un ou frumos ornat, brodat, sau chiar din ciocolata, ori alte obiecte din metal în forma de iepure, pui sau oua de Paste.

7. Este foarte important si felul în care asezati toate elementele pe masa. Astfel puteti sa puneti ouale de Paste în cosulete, pe fundul carora asezati fie hârtie creponata verde, fie fire de iarba.

8. Prezenta florilor pe masa poate crea un efect minunat. Astfel lalelele, narcisele ar putea fi aranjate si pe masa în globuri mici de cristal.

9. Livingul unde se va servi masa de Paste poate ss fie înfrumusetat prin decoratiuni de agatat pe usa unui dulap, autocolante de lipit pe geamuri, sau cu diferite ornamente cu flori, iepurasi sau puisori.

Material realizat cu sprijinul designerului de interior Andreea Speranta

Knox Design/Art Deco Zone

16 Aprilie 2009  |  Articol semnat de Anca Ardeleanu

9 sfaturi pentru a decora masa de Paste, Libertatea