Te-ai plictisit de amenajarea actuală a casei?

Ai chef de o schimbare?

Ai aici 10 idei de redecorare pentru living, pe care poți să le pui în practică într-o după-amiază și cu un preț mic.

Dacă vrei o schimbare, oricare dintre idei, îți va îmbunătăți designul actual al livingului.

Vezi video cu ideile de redecorare pe scurt:

Citește ideile detaliate pentru redecorare:

Am ales produse și idei accesibile și ușor de implementat, nu produse de nișă pe care să nu le poți cumpăra decât dintr-un loc anume sau dificil de executat.

***

1. Tablouri

Toate amenajările de revistă, cele care îți atrag atenția și arata în ansamblu interesant, au cel puțin un perete cu un tablou sau cu o decorațiune.

Poți alege:

  • Un singur tablou . Ți-aș propune să îl iei de dimensiuni mai mari, să nu fi timid. Vezi care perete este mai liber (poate fi cel cu canapeaua) și alege un tablou grandios. Nu trebuie sa fie ceva clasic, un peisaj sau un portret – poți să alegi ceva abstract în culori mai îndrăznețe
  • Un set de 2 sau mai multe tablouri. Există pe piață seturi de 2-3 rame cu lucrări grupate în același stil sau temă. Arată bine de tot. Poți să iei un set cu fotografii.
  • Un set de rame diverse pe care să le umpli cu pozele sau creațiile proprii. Îmi place foarte mult varianta aceasta, mai ales că dă ocazia întregii familii să creeze un colț personal. Pot fi un mix cu următoarele:
    • poze de vacanță
    • poze cu evenimente importante din viața voastră
    • peisaje cu locuri care v-au plăcut sau în care v-ar plăcea să călătoriți
    • mici amintiri (o floare presată / un bilet de la un concert / un articol din ziar / un petic din rochia de la absolvire / primii pantofiori ai copilului)
    • mesaje inspiraționale (ceva ce ți-ar plăcea să vezi în fiecare zi sau care te-ar încuraja când ești deprimat)

Seturile de rame sunt ușor de montat (unele aranjamente chiar sunt deja lipite împreună în poziția perfectă). Dacă ai rame independente pe care vrei să le combini, e foarte simplu, fă întâi un aranjament pe jos să vezi cum ar sta cel mai bine așezate, apoi dă găurile în perete.

Nu uita să folosești ruletă și nivelă (boloboc).

Dacă compoziția e complicată pune o foaie sau un carton pe jos și desenează-le conturul final. Dă găuri prin carton acolo unde au agățătoarele.

Pune Tiparul pe perete și dă găurile în perete în funcție de ceea ce ai desenat.

***

2. Perete decorativ

Peretele decorativ este cel mai simplu mod de a redecora livingul cu puțină îndemânare.

90% din amenajările interioare sunt cu pereții albi / crem sau cel mult în culori foarte deschise.

Alege un perete și decorează-l.

Ai cel puțin 3 variante pe care le poți pune în practică chiar tu (în funcție de nivelul de îndemânare și răbdare) sau poți chema un specialist:

  • Vopsea colorată. Poți cumpăra vopsea lavabilă la minut efectiv din orice magazin de materiale de construcții. Majoritatea producătorilor au peste câteva mii de culori în paletar.

Fiind o suprafață mare, nu alege o culoare stridentă ci una ușor griată.

Prețul este relativ redus pentru vopsele, poți să experimentezi și să cumperi cantitate mică dar 2 sau 3 nuanțe care îți plac și să testezi cum arată la tine în casă.

  • Vopsea decorativă. Vopselele decorative au în plus față de vopseaua normală diverse efecte. Pot fi chiar satinate sau sidefate sau în volum.

În general la acest finisaj e bine să se ocupe un specialist. Dar dacă ești foarte îndrăzneț și vrei să experimentezi, există tutoriale pentru fiecare finisaj.

  • Placaje 3D. Aceasta este varianta mai avansată și care chiar ar trebui montată cu un profesionist.

În general placajele 3D sunt plăci din ipsos / ciment sau polipropilenă care se pot lipi cu adezivi speciali pe perete. Efectul este suuuuperb!

Poți monta pe tot peretele sau doar pe o fâșie pentru un efect mai extravagant. Plăcile pot fi ordonate și se pot descompune la un moment dat.

***

3. O piesă de mobilă personalizată

Îmi plac casele cu personalitate.

Da – trebuie să aibă personalitatea ta, a proprietarului, altfel sunt anoste.

Caută o piesă mică de mobilă din casa ta veche, sau de la părinți sau de la bunici sau pe care o aveai în garaj și era stricată.

Sau pur și simplu cumpără ceva de la talcioc.

Curăț-o și re-picteaz-o. Poate fi de ajuns. Sau poți să îi dai alt rol (dintr-o valiză să faci măsuță sau dintr-un taburet să faci o noptieră etc.) Poți să îi adaugi piciorușe, roți, mânere, depinde ce vrei să creezi.

Poate fi foarte simplu sau foarte complicat, cum alegi tu.

Important este că la final vei avea o piesă unică și cu suflet.

***

4. Iluminat

Iluminatul face atmosfera întregii case. Orice casă care e amenajată de la zero ar trebui să re-modeleze mai întâi schema de iluminat.

O mare problemă la orice bloc nou sau vechi este faptul că există o singură sursă de lumină per camera (uneori mai apare cate ceva suplimentar în dormitor sau la oglinda de la baie).

Dar constructorii economisesc foarte mult la acest domeniu.

Dacă deja ești mutat în locuință și nu mai ai ocazia să re-organizezi sau să re-gândești iluminatul este o îmbunătățire suficientă să mai adaugi câte ceva pe ici pe colo pentru atmosferă.

Cel mai simplu este să cumperi lampadare cu fir și picior și să le așezi prin colțuri. Poți lua o ghirlandă de beculețe sau o bandă led.

Nu pare mare lucru, dar atmosfera se schimbă seara și totul te îmbie la un pahar de vin și o seară romantică.

***

5. Covoare

În linii mari nu sunt deloc adepta covoarelor. Sunt greu de întreținut și adună păr sau praf.

Totuși un petec de covor care iese cu tupeu de sub măsuța de cafea
cu un model sau textură anume în contrast cu restul camerei este irezistibil.

Puțin și bun. Până la urmă e ușor să alegi ceva micuț și care să fie o pată de culoare în cameră. Este destul de ieftin și va fi de super impact.

Daca e micuț e și ușor de întreținut – dar asta poți spune și de un cățel.

Alegi tu ce iei – covor sau cățel.

***

6. Canapea

Pot să ud și canapeaua – mama nu se supără . Ne-am plictisit de amenajarea actuală, dar nu chiar așa de tare cât să schimbăm canapeaua.

Păi hai doar să ii facem o husă nouă. Sună acolo de unde ai luat-o și mai fă-i o husă. De data asta culoarea o aleg copii :))) Poate nu, dar totuși ia altceva decât ceea ce ai deja.

Poți să nu cumperi o husă nouă, poți să iei doar o patură sau un pled colorat și să îl arunci pe mâner. Gata, s-a schimbat!

***

7. Perdele și draperii

Ca și canapeaua, draperiile sunt volume mari în cameră. Orice modificare la aceste elemente schimbă total aspectul livingului.

Poți să nu schimbi tot, doar fă un set nou de draperii. Tot așa, fii îndrăzneț, alege ceva mai mult decât data trecuta (crem / bej / maro).

Ia ceva cu linii sau un desen sau o culoare mai curajoasă care să fie potrivită pentru livingul tău.

Dacă ți se vor părea prea îndrăznețe poți oricănd să le ții trase.

***

9. Mută mobila

Uite și o variantă care nu te costă nimic și nici nu trebuie să ieși din casă.

În general în orice încăpere dacă nu e supra – aglomerată există cel puțin 2 variante de aranjare a mobilierului.

Iar livingul ar trebui să fie destul de aerisit. Ia gândește-te: pe ce alt perete ar putea sta canapeaua? Unde pui televizorul.

Te rog, nu muta fără sa verifici cu ruleta dacă chiar încap în noua poziție.

Nu vreau să mă înjuri când ai ajuns la jumătate și nu mai ai loc să ieși în balcon.

***

10. Pernele decorative

O idee simplă, ieftină și fără complicații este să decorezi cu perne. Pernele sunt ieftine și vin în nenumărate forme și culori.

De data asta chiar poți să alegi culori în contrast pentru că pernele sunt un accent mic în tot ansamblul camerei.

Dacă culorile mai puternice ți se par nepotrivite pentru tine, alege nuanțe discrete dar joacă-te cu formele sau texturile. Poți alege perne cu blană sau din piele, cu o țesătură interesantă sau cu un print.

***

11. Plante

Super ușor și de impact pentru atmosfera unei camere sunt plantele. Știu că unii dintre voi sunteți fani plate în ghiveci și aveți deja o grămadă acasă.

Dar ceilalți – care nu au timp să se ocupe? Să le îngrijească, să le ude?

Suntem din ce în ce mai ocupați. Putem totuși crea o atmosferă naturală în living fie folosind plante artificiale fie plante stabilizate.

În general mă feresc de tot ce e artificial, dar și aici sunt și lucruri mai bune și mai proaste. Sau mai kitsch. Dacă alegi cu atenție plantele artificiale să fie cât mai frumos reproduse și nu foarte flamboiante și exagerate – pot arăta ok.

Dar o soluție mult mai bună sunt plantele stabilizate.

Florării specializate stabilizează o serie întreagă de plante și fac aranjamente ”etern verzi”. Practic plantele în loc de apă absorb un coctail special de substanțe care le mențin perfect conservate. Arata super și nu își schimbă în timp aspectul. Nu se usucă.

Pereții verzi sunt o soluție de impact, folosita în special în spații publice, în mall-uri, frizerii, recepții, birouri etc.

Poți și tu să instalezi un întreg perete verde de plante stabilizate sau de mușchi stabilizați. Prețurile sunt destul de consistente pentru un perete complet.

Însă oricând poți să optezi pentru un tablou din plante stabilizate.

Și ne-am întors din nou la tablou 🙂

***

PS: În fiecare imagine cu living exista minim 2 dintre ideile de mai sus.

Dă un like sau un review pentru designerii Art Deco Zone:

Dacă ți-a plăcut articolul nu uita să lași un review pe google sau facebook pentru noi:

This image has an empty alt attribute; its file name is facebook.png