Tendințe în design interior

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

ZF, Tendinte design

Interviu cu Irina Constantin, Designer de interior 

1. Care sunt ultimele tendinte in materie de amenajari?

Daca pana acum a fost in voga stilul minimalist japonez, caracterizat prin linii drepte, finisaje curate, culori sobre – uneori chiar austere; acum re-invie un stil baroc, elegant, incarcat. Culorile indraznete, in combinatii neasteptate, chiar verde cu lila sau beige-maron-turcoaz sunt la mare cautare. Elementele florale, tapetul, stucaturile dau un aer romantic, chiar teatral incaperilor.

2. Se pastreaza in continuare stilul minimalist?

In general un stil in amenajari interioare se pastreaza mult mai mult decat o moda vestimentara. Dureaza cativa ani si se schimba treptat. In Romania este si va mai fi inca o perioada de tranzitie de la acest stil minimalist catre acest stil opulent, nou-baroc.

3. Care sunt cele mai intalnite culori sau combinatii de culori?

Combinatiile intre verde-mov-lila vor fi fresh si indraznete – vor fi printre preferatele acestui an. Puteti incerca chiar si clasicul alb-negru, incalzit cu o culoare de accent puternica (rosu sau galben). Tonurile calde de crem si beige se pot combina placut cu rosu burgund, creand o atmosfera eleganta si rafinata.

4. Care sunt principalele criterii in amenajarea unei locuinte?

Unicul criteriu in amenajarea unei locuinte este personalitatea proprietarilor. Nu conteaza stilul care se poarta, moda, nimic mai mult decat acest lucru: stilul lor de viata. O locuinta trebuie sa fie ideala pentru cel care o foloseste. Degeaba vei crea un adevarat palat pentru cineva care s-ar simti bine intr-o cabana de munte. De asemenea, nu stilul va fi primul criteriu pentru amenajare, ci posibilitatile de a optimiza functionalitatea spatiului. Clientii pot avea cele mai diverse nevoi, fie de depozitare, fie de divertisment, fie pentru spatiu de hobby. Ni s-au cerut cele mai diferite lucruri: de la o rampa de catarare pe perete pana la sala de sport, sala de jocuri electronice, colt de meditatie yoga, camera pentru machete si trenulete sau atelier de pictura.

5. Care sunt principalele diferentele dintre ceea ce ati observat la locuintele din Romania, comparativ cu cele din afara?

Romanii sunt foarte cocheti, isi doresc tot ce e mai frumos si mai bun. Chiar si cei cu mijloace materiale mai modeste fac tot posibilul sa-si amenajeze casa intr-un mod placut. Pentru romani locuinta si familia sunt importante si simt nevoia sa aiba un camin in care sa se simta bine.

In general o tendinta in amenajari interioare intra in Romania cu o oarecare intarziere fata de strainatate. Vor trece 1-2 ani pana respectivul stil se va integra si aici. Pe de alta parte, un procent destul de mic din populatie are posibilitatile materiale necesare pentru a pune in practica cu usurinta ceea ce este la moda.

6. Ce credeti ca va urma trendului minimalist?

Exact opusul fata de simplul si austerul minimalismului: tendinta merge catre opulent, incarcat, baroc, cu elemente florale elaborate, materiale scumpe, decoratiuni extravagante.

7. Este in continuare in voga mobila din lemn exotic? Ce alte materiale sunt folosite?

Sunt folosite in general finisajele scumpe. Parchet din lemn exotic, marmura, onix, tapet de matase, candelabre masive din cristale, piele, catifea etc.

8. Puteti sa imi descrieti una dintre ultimele lucrari ale companiei dumneavoastra?

Lucrarile sunt foarte diverse. Ne adaptam dorintelor clientilor nostri. Una dintre ultimele lucrari a fost facuta pentru o familie tanara, cu un baietel de 5 ani. Culorile au fost calde, prietenoase, combinatii de crem-uri pana la galben pai accentuate cu tonuri mai indraznete de caramiziu. Camera copilului a fost deosebita pentru ca am incercat sa ne conformam pasiunii sale pentru desenele animate cu Scooby Doo. Astfel patul a fost transformat intr-o masina a misterelor iar scene tipice au fost pictate pe pereti.

Irina Constantin, interior designer

Author: Irina Constantin, interior designer

Designer de interior pentru Art Deco Zone si Knox Design, pasionata de amenajari interioare, muzica rock si jocuri video.

Share This Post On
468 ad