Stiu, cand zici semineu, deja te vezi intr-un decor romantic, doar voi doi, cu un pahar de vin, la gura focului in pragul unei nopti de neuitat… Sau vizualizezi seara aia de decembrie cand tocmai a inceput sa ninga usor pe fereastra iar tu te asezi cu o carte in mana si o canuta de ceai la gura focului…

Intotdeauna semineul a fost asociat cu o senzatie de caldura, relaxare, el iti aduce calmul si identitatea pe care ai vrea sa o regasesti in caminul tau. Din acest motiv nu vrei sa concepi ca noul “acasa” sa nu ai ba si un semineu.

In timp ce un semineu se poate face usor intr-o casa, indiferent daca optezi pentru varianta cu focar pe lemne, peleti sau gaz; pentru un spatiu de apartament este problematic si dificil de rezolvat.

Foarte multi clienti cu apartamente sau garsoniere la bloc isi doresc un semineu. Viseaza sa simta senzatia aceea romantica de a te relaxa la gura focului. Din pacate, intr-un apartament de bloc este dificil sa montezi un semineu normal, cu foc autentic, pe lemn sau gaz.

Varianta de semineu pe gaz necesita autorizatii si firma specializata care sa faca noul traseu de gaz pentru pozitia in care decideti sa aveti semineul (de obicei se doreste in living sau dormitor).

Semineul pe lemne ar necesita horn de evacuare calibrat pe dimensiunea focarului si care sa se inalte peste nivelul cladirii si al cladirilor invecinate, autorizatie de constructie si este practic imposibil de realizat in apartament de bloc.

Raman 3 variante de seminee de apartament care sunt la indemana oricui:

  1. Semineu cu bioetanol
  2. Semineu electric
  3. Semineu cu dispersie de apa

Vei afla in cele de mai jos care este semineul potrivit pentru apartamentul tau.

Evident ca daca facem un proiect de design interior impreuna pentru apartament o sa iti recomandam noi cea mai potrivita alegere in functie de modul tau de viata si de cum ai familia.

Evident in urma proiectului de design interior ne ocupam si de achizitii si montaj astfel incat sa nu trebuiasca sa te preocupi tu de nimic.

Serviciile de amenajari sunt complete si se refera si la incastrarea semineului in mobila sau perete, dupa cum stabilim ca am vrea sa arate la final.

Semineul cu Bioetanol

AVANTAJE SEMINEU BIOETANOL

Se poate face la dimensiuni la comanda si se poate incastra in mobila. Practic, semineul cu bioetanol este un fel de spirtiera pe care o poti pune oriunde. Poti sa il incastrezi in obiecte mobile, atat la interior cat si la exterior.

Poate fi incastrat si in mese sau in dulapuri, fapt care il face foarte versatil si aspectuos. Arata minimalist, se potriveste la amenajari simple, moderne, avantgardiste.

DEZAVANTAJE SEMINEU BIOETANOL

Principalul dezavantaj este consumul de bioetanol, adica la unul de dimensiune normala (30-50 cm) trebuie sa ne asteptam sa consume 1 l de bioetanol in 3-4 ore de functionare.

Asta inseamna practic ca vei avea consumabile de cumparat (aproximativ 35 ron / litru). Ca in cazul oricarei consumabile exista si riscul sa vrei sa il aprinzi, sa constati ca nu mai ai combustibil si sa renunti sa mai il incarci pentru ca niciodata nu te gandesti la subiectul acesta. Practic, sa uiti constant sa il alimentezi si sa stea permanent intr-un colt nefolosit.

Mai ar fi si discutia ca totusi acolo este o flacara si ca exista un risc daca ai copii sau animale mici.

De asemenea unii sunt de parere ca exista emisii in aer, lucru care este deranjant sau chiar nociv. Aici cei care fac vanzari pe acest produs, in general nu sunt de acord. Ce este cert totusi, este faptul ca fiind flacara, se consuma oxigen din incapere si, evident, trebuie aerisit periodic.

Semineul Electric

AVANTAJE SEMINEU ELECTRIC

Semineele electrice sunt majoritatea incastrabile in perete sau mobila si merg si la dimensiuni destul de mari.

De exemplu, noi chiar am folosit intr-o amenajare unul de peste 150 cm lungime, iar acesta incastrat in perete arata destul de spectaculos. Adancimea nu este mare si permite sa fie perfect incorporat intr-un perete de gips carton.

 

In principiu desi este produs de diverse firme cu destul de multe variante, in esenta este o cutie, de obicei metalica ce se incastreaza, cu un geam la fata, iar in interior se gasesc leduri sau becuri a caror lumina este dispersata prin diverse metode astfel incat lumina sa se unduiasca asemeni unei flacari.

Video semineu electric incastrat:

Ceea ce este interesant aici este faptul ca se poate sa cumparati o varianta cu lumina colorata si sa arate foarte frumos. Evident ca nu o sa il setati pe multicolor pentru ca va arata kitsch, dar de exemplu lumina albastra ar putea fi de super efect.

De asemeni un avantaj al acestui tip de semineu mi se pare faptul ca poate degaja caldura. Nu toate modelele, insa anumite modele contin o rezistenta electrica (atentie, este ideal sa trageti circuit electric separat pentru acestea).

Daca va luati semineu electric care degaja caldura este important sa va ganditi cu atentie si unde il montati, fie sa izolati bine, fie sa nu fie langa lucruri care ar putea fi stricate / distruse de caldura degajata. De exemplu, nu langa plate sau langa acvariu.

DEZAVANTAJE SEMINEU ELECTRIC

Desi se poate incastra cu usurinta si in mobilier, daca degaja caldura si il folositi frecvent s-ar putea ca PAL-ul sa fie afectat in termen de un an – doi.

De asemeni, este un obiect destul de voluminos, greoi, ii trebuie gandit locul cu atentie de la bun inceput, pentru ca nu prea va mai putea fi mutat. De asemeni trebuie sa reganditi electrica – ii trebuie sursa de curent puternica daca are si incalzire.

Semineul cu Dispersie de Apa

AVANTAJE SEMINEU DISPERSIE DE APA

Am lasat acest semineu la sfarsit pentru ca este mai putin cunoscut, insa, este preferatul meu.

Acesta are dimensiuni de 40 – 60 cm standard si este complet incastrabil. Partea buna este ca “flacara” este extrem de realista, creata de asemeni cu becuri de lumina calda, dar are si “fum”.

Fumul este creat cu apa dispersata cu un motoras cu ultrasunete. Desi ai senzatia ca este fum adevarat, poti sa pui mana pe el, nu e fierbinte, nu se intampla nimic. Deci este ok si pentru familiile cu copii sau cu animalute.

Video Semineu electric cu dispersie apa:

Pe de alta parte, apa este atat de fin dispersata incat nu deterioreaza in nici un fel materialele in care este incastrat semineul.

De exemplu noi il avem montat la birou langa un perete cu tapet si il tinem sa functioneze cateva ore pe zi. Tapetul nu a patit nimic si nu este umed din cauza functionarii semineului.

Un mare avantaj este faptul ca poate fi alimentat din orice priza normala, nu are consum mare.

De asemeni nu are nevoie de consumabile. Apa poate fi normala, de la chiuveta.

Cand se termina apa din rezervor (in general cam la 8 ore de functionare continua), aparatul are o protectie si se opreste.

Deci, este favoritul meu pentru ca este cel mai de efect, cu cel mai putin stres.

DEZAVANTAJE SEMINEU DISPERSIE APA

Singurul dezavantaj sa ii spunem asa, este faptul ca nu degaja caldura. Pentru cei care vor sa foloseasca semineul si ca sursa de caldura, nu doar ca efect estetic, nu este cea mai buna alegere.

Daca vreti sa gandim impreuna cea mai buna solutie de amenajare pentru casa voastra, noi cream caminul ideal pentru tine, iar dupa ce vezi imaginile pe calculator, il punem si in practica.

Casa ideala – cu semineu sau fara – ti-o creaza si o pun in practica designerii de la Art Deco Zone.

Proiect personalizat sau, chiar  doar un semineu de la colaboratorii nostri poti sa achizitionezi doar transmitandu-ne ce iti doresti, aici poti merge direct la cererea de oferta:

Contact