Renovarile in regie proprie

5.00 avg. rating (86% score) - 1 vote

Amenajari interioare in regie proprie

 

De ce sa iti amenajezi casa cu o firma de design interior cand poti sa o faci in regie proprie?

Aceasta este cea mai frecventa intrebare pe care si-o pun multi dintre cei care tocmai si-au achizitionat o locuinta.

In loc sa discutam aici despre ce poate face o firma de design si amenajari all inclusive care are si designeri si muncitori angajati pentru cei ce isi doresc sa isi amenajeze locuinta fara stress, mai bine va povestesc despre un articol pe care l-am citit in Playboy... Da, v-am trezit interesul acum, nu-i asa? Se numeste "Marea Renovare III: Atacul sacilor de glet". Ha, ha, nu va asteptati la asta?! Este foarte tare si vi-l recomand, eu m-am distrat copios, pentru ca toti am trecut cel putin odata in viata prin experienta dezolanta si stressul si nebunia amenajarii casei "la negru", sau, cum se mai zice, "in regie proprie"

Mihai Alexandru Lazar povesteste: "Meşterii mă loveau cu câte o listă de-asta la fiecare 3-4 zile. Aşa am ajuns să cunosc preţurile, produsele, bucăţile de gresie ciobită, angajaţii şi clienţii fideli ai magazinelor destinate oamenilor practici. Aşa am ajuns să ştiu care e diferenţa dintre un sac de CM11, CN68 sau CT127, noţiuni care până atunci nu existau în viaţa mea. Vreţi să vă zic ce face un sac de CN68? Normal că nu vreţi. Nimeni nu vrea."

La inceput pare totul simplu si promitator, insa pe parcurs lucrurile se complica. Pe langa faptul ca una discuti si alta te intelegi cu mesterii, ai liste si listulete cu materiale pe care trebuie sa le cumperi ca altfel nu merge lucrarea. Totul depinde de calitatile tale de sofer, administrator si diriginte de santier ca lucrurile sa mearga bine. 

Din amenajari au decurs si avantajele de a socializa cu vecinii de bloc: "Dar, hei, pe de altă parte, aşa am ajuns să-mi cunosc vecinii înainte să mă mut acolo. Pe băiatul de jos, după ce meşterii au legat greşit scurgerea de la baie şi s-a întâmplat puţină inundaţie, iar pe tipa din dreapta, după ce meşterii mi-au dat jos caloriferul de la bucătărie. Şi pe-al ei, ca bonus."

Articolul e foarte foarte amuzant tocmai pentru ca e scris cu sinceritate... eu m-am regasit in el.

Inainte ca Marea Renovare sa se transforme intr-un joc video cititi din experienta lui:

Mihai Alexandru Lazăr, a.k.a. Gogu Kaizer,
game designer la Gameloft.
Articol complet Marea Renovare

Articol preluat din ediţia tipărită a revistei Playboy, septembrie 2013

 

Irina Constantin, interior designer

Author: Irina Constantin, interior designer

Designer de interior pentru Art Deco Zone si Knox Design, pasionata de amenajari interioare, muzica rock si jocuri video.

Share This Post On
468 ad