Re-design pentru cafeneaua High Class – Alba Iulia, Decebal

5.00 avg. rating (86% score) - 1 vote
  • Propunere amenajare cafenea High Class, varianta pe tema ecvestra.
  • Amenajarea cafenelei High Class in varianta cu elemente geometrice, hexagonale.
  • Ansamblu discret si pastelat pentru noua propunere de amenajare interioara, marca ArtDecoZone

Cafeneaua restaurant High Class - Decebal

Am fost contactati de clientii nostri, proprietarii cafenelei High Class, cand s-au gandit sa confere un suflu nou cafenelei existente, sa faca un set de reamenajari interioare si sa o largeasca in exterior cu o terasa acoperita.

Acest proiect de design interior a reprezentat o adevarata provocare pe care, noi credem ca am realizat-o cu succes. Vorbim, practic, despre reamenajarea unui spatiu deja existent. Proprietarii au dorit un suflu nou, proaspat si tineresc  fara a schimba radical structura spatiului.   “Investitie minima, impact maxim” a fost motto-ul acestui proiect de amenajare. Tinand cont de bugetul limitat pus la dispozitie, a trebuit sa pastram mobilierul si alte elemente deja existente, dar sa propunem si elemente noi, care sa schimbe total atmosfera. 

Din dorinta de a extinde spatiul  pentru a atrage tot mai multi clienti, am creat o terasa in afara localului delimitata printr-o structura din lemn care sa faca legatura cu designul interior. Si cum ne-am propus sa folosim numai materiale naturale, am folosit draperii din in pentru protectie solara. Acelasi material a fost folosit si pentru a forma faldurile ce acopera tavanul, conferind un aer relaxat, ca de vacanta. Am ales canapele gri, comode, care cu siguranta vor incanta clientii.

Pentru aceasta amenajare interioara avut doua propuneri complet diferite: una cu o tema hexagonala, inspirata de volumetriile deja existente in local, iar alta ecvestra. Va lasam pe voi sa decideti care este preferata voastra. 

Cere oferta

 

In prima varianta am folosit ca motiv principal fagurele datorita unor scafe hexagonale deja existente. Aceasta forma o regasim in corpurile de iluminat, decorurile aplicate pe bar si pereti.

In privinta texturilor, am propus pastrarea materialelor naturale deja existente fiind  o combinatie echilibrata de lemn si piatra.

Singura schimbare in privinta aceasta a fost culoarea peretilor placati cu piatra naturala, pentru care am folosit negru pentru un plus de contrast. In acelasi scop am propus folosirea tapetului, dar si pentru a obtine o atmosfera mai calda si primitoare. Si pentru a sublinia aceasta idee, peretii i-am placat cu lemn.

 

In a doua varianta ne-am gandit la o idee diferita de decorare a localului, insa mergand pe ideea  mentionata la inceput: am pastrat structura de baza si mobilierul. Astfel, am schimbat cromatica, predomina albul pentru corpurile de iluminat, pereti si mobilier. Pentru notele de accent am folosit fotolii cu imprimeu  geometric , corpuri de iluminat galbene si un fototapet interesant cu cai albi. Am creat ,astfel, o atmosfera luminoasa si relaxata.

Nu am renuntat nici la ideea de terasa, ca prelungire a spatiului existent. Dar de aceasta data, delimitarea a fost facuta de grilaje din lemn si de jardiniere inalte. Acestea creaza o atmosfera intima, desi spatiul este deschis.

Date generale ale amenajarii

Tipul spatiului: cafenea - restaurant - bar

Suprafata: 120 mp interior / 80 mp terasa

Zona: Decebal, Piata Alba Iulia, Bucuresti

Compartimentare: Restaurant / cafenea, bar, terasa  

Culori: doua propuneri coloristice si de amenajari, una pe tonuri de galben si maron, alta cu o cromatica deschisa la culoare. 

Executie: proiect design interior 3D, redecorare. 

In acest caz am facut doar propunerea de design interior, implementarea proiectului ramanand la latitudinea clientului. 

Dl Mitica A.

Proprietar afacere

"Vreau un proiect usor de realizat cu modificari minore, in care sa pot extinde cu usurinta cafeneaua cu terasa in timpul verii, dar ploaia sa nu imi goneasca clientii." 

Client multumit ArtDecoZone

Irina Constantin, interior designer

Author: Irina Constantin, interior designer

Designer de interior pentru Art Deco Zone si Knox Design, pasionata de amenajari interioare, muzica rock si jocuri video.

Share This Post On
468 ad