Pasul 1 din 7 la Proiectul de design interior al locuintei tale

11

Primul pas pentru proiectare a fost chestionarul privind stilul tau de viata.

Este primul dintre cei 7 pasi pentru a construi impreuna cu designerii nostri o locuinta perfect potrivita pentru tine.

proiect2

Intalnirea 1 Chestionar si Contract

Sa recapitulam ce am facut astazi.

Am discutat in amanunt despre preferintele tale estetice si practice. Am aflat despre stilul tau de viata si culorile care iti plac. Si despre cele care nu iti plac.

Am luat fiecare camera din locuinta ta si am subliniat ceea ce este important pentru tine in fiecare loc. Ce iti doresti, ce nu iti doresti si ceea ce iti este indiferent.

Am stabilit daca exista anumite finisaje sau piese de mobilier predefinite pe care sa vrei sa le incluzi in amenajare.

La aceasta intalnire au participat toate persoanele care iau decizii pentru locuinta ta, indiferent ca sunt familie sau prieteni. Acum au avut ocazia sa isi spuna toate dorintele si preferintele.

Care este pasul urmator?

Pasul urmator este sa masuram locuinta ta. Vom face si poze cu situatia actuala. La aceasta etapa nu este neaparat necesar sa ne intalnim sau sa fii prezent in locatie. Masuratorile pot dura destul de mult (1-2 h, depinde de dimensiune) si nu este necesar sa iti stricam programul.

In cateva zile, cand variantele sunt gata, te vom invita pentru o noua intrevedere la noi la birou. De data aceasta vom discuta variantele in plan in detaliu. Vom discuta foarte mult despre functionalitate si spirit practic cu aceasta ocazie.

Ce poti sa mai faci tu pana data viitoare?

In stadiul acesta poti sa nu mai faci nimic, sau sa vii cu completari la chestionar. Depinde numai de tine.

  • Daca mai este ceva important legat de amenajare ce a fost omis la chestionar, te rog sa ne transmiti inainte de a ne apuca de variante in plan.
  • Acesta este momentul ideal sa alegi nu mai mult de 5 imagini care sa reprezinte casa ideala pentru tine (imagini care in totalitatea lor sa iti placa, nu doar un decor sau doar culoarea sau doar o piesa de mobilier). Maxim 5 imagini, e momentul sa faci o sinteza daca ai adunat o tona de-a lungul vremii.
  • Acum e momentul sa iti alegi electrocasnicele preferate daca exista unele. Sa ne trimiti linkuri de la ceea ce ai ales. Daca nu, e suficient sa spui ca nu e important. Este esential daca ai preferinte pentru anumite electrocasnice, aceasta decizie sa fie luata la inceput pentru ca Bucataria este una dintre cele mai complicate camere din casa.
  • Daca ai produse, mobila mai veche sau decoratiuni pe care vrei sa le integrezi in amenajare acum trebuie sa ne trimiti o poza cu ele si detalii cu dimensiunile. Poti sa nu ai nimic. Majoritatea isi creaza o locuinta noua fara sa mai pastreze din lucrurile vechi.
  • Daca ai vreun furnizor preferat pentru anumite finisaje sau mobila, acum ar trebui sa il aflam. Unii clienti au parteneri de afaceri in anumite sectoare si vor sa lucram cu anumite firme predefinite. Pentru marea majoritate a clientilor vom alege in functie de stilul sugerat in chestionar.
  • Daca te-ai hotarat sa cumperi anumite piese singur, de care sa tinem cont in proiect, acesta este momentul sa le selectezi. Deci daca iti face placere sa cutreieri magazinele de mobila sau placaje ceramice, du-te si fa-o acum, alege tot ce iti doresti neaparat. Fa-le poze si transmite-ne detalii de dimensiuni cu cele la care esti ferm hotarat ca le vei achizitiona. In conceperea proiectului vom porni de la aceste produse predefinite de tine.
  • Poti sa nu alegi nimic, poti sa nu vizitezi nici un magazin. Nu este necesar sa te complici inutil.

Majoritatea Clientilor isi doresc ca designerul sa propuna ideile, imaginile si solutiile. Totusi, daca ai deja niste produse sau niste idei prestabilite, este neaparat necesar sa le aflam acum, inca de la inceputul proiectului.

Asa ca, nu te jena, fii cat mai deschis, cu cat comunicam mai bine, cu atat intelegem mai bine ceea ce iti doresti!

Iata stadiul in care ne gasim acum, din cadrul Proiectului de design interior:

1