Noutati in design la Expo Milano 2015

In sfarsit se apropie mult-asteptatul eveniment al anului, expozitia universala Expo Milano 2015, care va evolua pe parcursul a sase luni, intre 1 mai si 31 octombrie 2015.

logo-expozitia-de-la-milano-2015

Expozitia de anul acesta va avea loc unde altundeva decat in Milano, capitala modei, a designului, a ideilor indraznete si a artei transformate in mobilier. Este pentru a doua oara cand Milano gazduieste expozitia, prima desfasurandu-se in anul 1906.

Milano design week
br1dotcom / Foter / CC BY

Printre participantii expozitiei de anul acesta se numara 140 de state, Romania fiind mandra sa se numeasca cel de-al 5-lea stat inscris in mod formal.

Tema expozitiei internationale de la Milano

Tema generala a expozitiei se intituleaza ” Hranirea Planetei. Energie pentru Viata “, un subiect de actualitate, ce imbratiseaza tehnologia, inovatia, cultura si creativitatea, precum si felul cum acestea se rafrang asupra alimentatiei si umanitatii in esenta ei.

Milano design week
br1dotcom / Foter / CC BY

Tema hranei ingaduie initierea unor dezbateri importante privind gasirea de solutii pentru problemele alimentatiei pe glob.

Romania participa la Expozitia de la Milano 2015

Ce legatura au toate acestea cu expozitia de mobila in sine ? Raspunsul il gasim chiar in reprezentatia Romaniei la acest eveniment. Pavilionul tarii noastre are ca tema “In armonie cu natura/ Living with nature” si abordeaza o interpretare curenta si actuala a unei locuinte traditionale romanesti.

Prada Foundation
Paolo Ferrarini / Foter / CC BY-NC-SA

Echipa noastra imbina mijloacele moderne de tehnologie in crearea unei prezentari de succes, oferindu-le vizitatorilor sansa de a observa relatia om-natura.

A locui un spatiu nu inseamna implicit a distruge tot in jurul tau pentru a-ti pune in aplicare planul, asa cum vedem adesea pretudindeni in planurile de urbanism si modul in care se dezvolta orasele noastre ci mai degraba a construi o legatura intensa, in comuniune cu natura.

“Pavilionul României va oferi vizitatorilor o perspectivă complexă a caracterului, a resurselor şi al potenţialului ţării noastre, subliniind aspectele cele mai semnificative. Acesta urmărește să fie un mixt între tradiție și modernitate”, a declarat Comisarul general al României pentru Expozitia de la Milano 2015, Georgian Ghervasie.

Urmarind cu atentie discursul expus in mod delicat de catre comisarul general, extragem de aici o misiune economica deosebit de importanta pe care o are tara noastra in aceasta delegatie, si aceea de promovare a traditiei, a culturii si a obiceiurilor romanesti.

Casa in armonie cu natura
destination35 / Foter / CC BY-NC-SA

In vederea construirii acestui pavilion, tara noastra a muncit intens timp de mai bine de un an. Eforturile au inceput in debutul lui 2014, cand s-a organizat un concurs national, „Competitia de idei”, in care au fost prezentate diverse idei arhitecturale cat si de design si expunere. In castigarea proiectului, s-a tinut cont de originalitate, creativitate si in special, de sustenabilitate.

Comunicatul de presa privind participarea Romaniei la Expo Milano 2015 a fost sustinut in data de 26 februarie 2015, ce catre Comisarul general al Romaniei la acest eveniment, Georgian Ghervasie.

Tendintele pe urmatorii 5 ani sunt definite la Expozitia de la Milano

Daca inca te mai intrebi ce efect are acest eveniment asupra tarii noastre, si implicit asupra ta, ca locuitor al ei, permite-mi sa te scap de indoiala.

Expozitiile universale sunt episoade grandioase, organizate o data la 5 ani, pe durata a pana la 6 luni. Scopul acestora este sa educe si sa informeze publicul asupra inovatiilor aparute pe o anumita tematica, solutionarea problemelor din diverse domenii si chiar promovarea colaborarii intre tari.

interior design Milano
MAZZALIARMADI.IT / Foter / CC BY-NC-SA

Anul acesta, arhitectura se imbina armonios cu natura, in crearea spatiului ideal pentru locuit. Elementul central al expozitiei, oferit de tara noastra, este traditionala casa cu acoperis din stuf, care cu siguranta va atrage privirile, prin mesajul pe care il transmite.

Casa cu acoperis de stuf
cod_gabriel / Foter / CC BY

Pe tema expozitiei de anul acesta ar fi inca multe de spus. Sau pe tema logo-ului ales si a cromaticii adoptate pentru promovare. Insa propun sa asteptam inaugurarea oficiala a evenimentului, pentru a afla tendintele proaspete de la Milano.

Pana atunci, sa imbratisam schimbarea, noutatea si creativitatea si sa fim deschisi noilor idei ce ne vor fi prezentate la cel mai mare salon de mobila din lume. Cine stie, poate inspiratia pe care o astepti in viata ta o vei gasi chiar acolo. Sarbatoreste-ti sufletul prin acest eveniment de amploare, fii parte din el si da culoare vietii tale!