Ouale decorate sunt un simbol al Pastelui, iar de fiecare data cand se apropie aceasta sarbatoare, fiecare dintre noi incercam sa avem cateva cat mai deosebite pe masa. Fiecare cauta retete pentru cele mai interesante incondeieri de oua si isi face selfie pe Facebook cu ouale decorate. Totusi pentru unii pasiunea aceasta nu dispare odata cu Pastele.
oua-sculptate-daniel-bratescu

Colegul nostru, Arh. Daniel Bratescu este cunoscut pentru pasiunea sa de a decora oua. Chiar daca noi, toti ceilalti avem aceasta preocupare doar odata sau de doua ori pe an, pentru el aceasta pasiune continua pe tot parcursul anului.

Cu extrema rabdare creaza sculpturi diafane in coaja de ou, ce pot fi folosite ca decoratiuni de Pasti, la masa, dar si ca decoruri pline de fragilitate, tot timpul anului. In combinatie cu o sursa de lumina din interior, proiecteaza cele mai frumoase modele pe peretii camerei unde sunt expuse.

sculptura-in-coasja-de-ou (2)

Sculpturile sale sunt un simbol al fragilitatii, o metafora a efemerului. Cel mai mic gest gresit si munca de saptamani intregi se poate distruge iremediabil. A inceput cu instrumente rudimentare si cu modele simple pentru ca acum sa isi propuna design-uri din ce in ce mai complicate, sculptate cu finete, cu instrumente speciale folosite in industria stomatologica.sculptura-in-coasja-de-ou (3)

Fiecare ou creat de el arata ca o broderie delicata, minutios lucrata. Lucreaza in oua de gasca si strut, fara a folosi aditivi sau produse de intarire a coajei. El considera ca asa ceva ar fi ca si cum ai trisa.

Produsele ii sunt admirate si multi isi doresc sa le achizitioneze. Daniel creaza sculpturile sale exclusiv din pasiune si nu isi propune sa le comercializeze. De fiecare data spune ca ii este greu sa se desparta de o creatie la care a lucrat saptamani, uneori chiar luni de zile.

expozitie-sculptura-in-coaja-de-ou

In momentul de fata cateva dintre creatiile sale fac obiectul unei expozitii cu ocazia targului de Pasti, la Neogalateca: Oul Alb.

oua-sculptate-coaja

Urmareste pe pagina noastra pentru alte expozitii sau seminarii de decorat oua ale lui Daniel Bratescu, pentru a invata si tu cum sa creezi aceste decoratiuni incredibile.

PS: Stiai ca in special in Orient, in palate si moschei erau folosite decoruri din coaja de ou de strut pentru ca se considera ca alunga serpii si paianjenii? La Istambul, de candelabrele din Moschea Albastra, vei vedea si acum suspendate oua de strut. 


 

Deci, chiar daca te decizi sa faci niste decoratiuni speciale pentru masa de Paste si te-au inspirat creatiile lui Daniel, posteaza-ne creatiile tale pe pagina noastra de Facebook, Knox Design – design interior & amenajari interioare & mobilier!

Paste Fericit si creativ!