Cum executam mobila la comanda

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

In general, la finalul unui proiect de design interior 3D, pe calculator, noi oferim clientilor nostri planurile de mobilare cu cote de gabarit si cu propunerea noastra de compartimentare si de finisaje, conform proiectului impreuna agreat. 

La finalul proiectului de design interior 3D alegem fiecare material in parte. Codurile de PAL si MDF sunt notate pe planurile de executie mobilier astfel incat, exact ce am ales in proiect impreuna cu tine sa se si puna in practica. 

De asemenea, trimitem planurile noastre catre cateva fabrici colaboratoare astfel incat sa ai, daca este posibil, mai multe oferte de preturi pentru mobila executata la comanda. 

Avem producatori de diverse tipuri si in general ii recomandam in functie de pretentii, calitate, buget si finisaje:

- specializati in mobilier in lemn masiv, atat mobilier clasic cat si modern;

- specializati in finisaje lucioase, MDF vopsit, MDF curbat, corian etc.;

- specializati in PAL si MDF pentru mobilierul la comanda de baza.

Ofertele de pret se fac pe ceea ce s-a propus si ti-ai dorit in proiect . Daca totusi bugetul nu iti permite, se pot gasi solutii de simplificare a mobilierului, de alegere a unor finisaje similare dar mai ieftine, de renuntare la unele detalii care nu sunt neaparat esentiale pentru proiect, astfel incat sa se incadreze in bugetul tau. 

Daca oferta la mobilier este satisfacatoare pentru tine si termenele pe care ti le propun colaboratorii nostri pentru executie sunt agreate, atunci urmeaza sa te intalnesti direct cu furnizorul, fie la sediul nostru fie la sediul acestuia pentru a discuta detalii (daca exista modificari pentru compartimentare sau materialele  popuse in cadrul proiectului nostru). Ei au obligatia sa isi faca propriile masuratori la locuinta ta si sa se consulte atat cu tine cat si cu arhitectul tau in legatura cu orice sugestii practice sau tehnice. 

Astfel - ei iti pot explica orice intrebari tehnice ai avea in privinta mobilei. Se stabilesc detalii, de genul tipului de deschidere al usilor, accesoriilor interioare ale mobilierului, detalii de compartimentare interioara la dressing sau bucatarie, ba chiar diferite posibilitati de realizare daca este vorba de finisaje mai deosebite din punct de vedere tehnic.

Evident este la latitudinea ta daca vrei sa iei decizii in acest domeniu sau lasi la indemana designerului si a furnizorilor de la tamplarie sa aleaga cele mai bune solutii pentru tine. 

Furnizorii alesi de tine vor reface planurile in functie de preferintele tale de compartimentare daca este cazul, inainte de a se incepe lucrul.

Mobila la comanda - planuri si schite

Mobila executata la comanda va reproduce pe cat de bine posibil proiectul si va tine cont cat mai mult si de functionalitate si de utilitati astfel incat sa fie cat mai practica pentru tine. Scopul mobilei la comanda este sa iti imbrace casa cat mai eficient, practic si estetic.

Nu sa iti cumperi un dulap de-a gata si sa iti mai ramana 2 m pana la usa iar patul din camera sa fie alta culoare ca nu s-a potrivit cu ceea ce cumparasei deja. Si canapeaua sa nu incapa pentru ca dulapul e mai mare cu 20 cm.

Pe scurt, mobila la comanda trebuie sa se potriveasca locuintei tale ca manusa. 

Irina Constantin, interior designer

Author: Irina Constantin, interior designer

Designer de interior pentru Art Deco Zone si Knox Design, pasionata de amenajari interioare, muzica rock si jocuri video.

Share This Post On
468 ad