Culoarea anului 2020 – Albastru clasic – Classic Blue

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Culoarea anului este un simbol, o emblemă a tendințelor din lumea designului și a modei dar și a preocupărilor sociale actuale. 

In fiecare an, un grup de specialiști de la grupul Pantene, în urma unui studiu al tendințelor declară o culoare a anului. Aceasta este primită cu entuziasm și promovată intens in lumea modei și a designului. 

In privința noastră, este normal să nu ne schimbăm amenajarea locuinței în fiecare an, după toanele oricărui specialist, oricât de la modă ar fi. 

Însă un look fresh, un reset poți să dai măcar în fiecare primăvară și să mai personalizezi puțin ceea ce înseamnă acasă pentru tine. 

Culoarea anului 2020 este Albastru Clasic - CLASSIC BLUE, ne spun specialiștii de la Pantone: este acea culoare catifelată de la întâlnirea cerului cu marea.

 

Cum amenajăm folosind culoarea anului 2020 - Albastrul clasic?

În primul rând, cea mai simplă regulă este: nu trebuie să fie exact, la propriu, același ton de culoare. 

Albastrul clasic este o culoare primara, adică una dintre cele 3 culori care sunt pure, nu sunt amestecate cu nimic, nu provin din combinația de alte culori. 

Din această cauză acest albastru este puternic, intens. Chiar dacă asta ne place într-o poză, se poate ca pe un perete mare din casa noastră să fie cam exagerat. 

 

Ce putem face pentru o amenajare reușită?

Culoarea este intensă - nu vrem să iasă un kitsch. 

 

 1. Alegem o nuanță inspirată din aceasta.

  Poate fi mai deschisă sau amestecată cu alte culori astfel încât să ii mai scădem din intensitate. 

  Putem zugrăvi un perete alegând un albastru mai deschis sau griat - fotografiile sau tablourile se vor vedea foarte bine pe acesta culoare.

 2. Putem păstra culoarea intensă dar să o folosim limitat, drept culoare de accent.  


  Alegem un perete mic, un tablou, un capăt de perspectivă si il colorăm intens. Atragem privirile spre el. Vrem sa fie un statement. Venim in completare cu nuante calde de crem sau caramiziu. 
 3. Cel mai simplu: alegem doar niste accesorii colorate albastru - astfel nici nu spargem pușculița, nici nu facem modificări de stil majore în casă.

  Cantitatea de culoare fiind mică, nu contează dacă alegem nuanțe intense pentru că probabil fundalul este în general neutru. 

Proiect de design interior

 • Nu trebuie să te pricepi la culori - dacă vrei să dai un reset casei poți apela la noi: în cadrul proiectului de design interior vei vedea 3D cum va arăta peretele vopsit în culoarea ta preferată

 • Echilibru: nu trebuie să te stresezi dacă partenerul / partenera are alte preferințe de culori în amenajare - în cadrul proiectului combinăm stilurile voastre pe cât de mult posibil pentru o amenajare reușită. 
Irina Constantin, interior designer

Author: Irina Constantin, interior designer

Designer de interior pentru Art Deco Zone si Knox Design, pasionata de amenajari interioare, muzica rock si jocuri video.

Share This Post On
468 ad