Amenajari interioare apartament in Bucuresti – revista Domus aprilie 2010
Amenajari interioare apartament in Bucuresti – CONFORT PENTRU O FAMILIE OCUPATA
Ana-Maria si Adrian sunt doi tineri pasionati de calatorii, care nu dispun de foarte mult timp liber. Din acest motiv si-au dorit ca apartamentul lor sa fie o oaza de confort si relaxare, dar, inainte de toate, sa li se potriveasca ca stil.
In primavara lui 2009, gazdele noastre au luat decizia de a-si renova apartamentul cu trei camere, situat intr-un bloc din 1973. Aflate in vizita la o cunostinta, acestea au gasit o serie de reviste DOMUS. Rasfoindu-le, au remarcat amenajarile interioare realizate de designerul Irina Constantin. Ulterior, dupa ce au intrat pe site-ul firmei Knox Design, au ajuns la concluzia ca stilul li se potriveste perfect.
In momentul demararii proiectului cu firma de design, Adrian a descoperit ca o cunostea pe Irina din scoala primara, ceea ce a facut colaborarea lor si mai lina. Designerul le-a dat un chestionar, a discutat cu ei despre stilul lor de viata, despre culorile pe care le prefera, dupa care le-a prezentat proiectul, pe care cei doi l-au agreat din prima.
„Ultimul obiect achizitionat (pe 2 decembrie) a fost canapeaua din living de la Elvila. Am cautat atat de mult timp ceva potrivit, incat am invatat dimensiunile pe dinafara.”
Ana-Maria si Adrian au avut cateva cerinte clare: un living alb-negru (negrul fiind dorinta ei), o cada cat mai mare si sa nu existe corpuri de mobilier suspendate. Astfel, in mai au eliberat apartamentul, urmand ca acesta sa fie gata pana in luna august. Designerii au finalizat amenajarea la timp, insa nu fara emotii, avand in vedere ca cei doi trebuiau sa se mute inapoi inainte de nunta.
Implicarea designerilor in fiecare detaliu (si chiar in mutarea lor) le-a fost de foarte mare ajutor celor doi tineri. Astfel, pe 7 august, totul era gata!
Achizitiile au fost facute foarte rapid, impreuna cu cei de la Knox Design. In toata locuinta (mai putin in zona de intrare si bucatarie, unde a fost montata gresie portelanata de la Orient) s-a mers pe parchet wenge. Tapetul din living a fost cumparat de la Casa Gotic, perdelele sunt de la Bam Boo, iar corpurile de iluminat, de la Hornbach.
Mobilierul a fost realizat de catre designerul Irina Constantin prin Art Deco Zone. Exceptie fac corpurile din living, cumparate de Ana-Maria si Adrian din Home & Design Mall, precum si canapelele. Spre deosebire de restul incaperilor, care beneficiaza de izolare fonica doar la nivelul tavanelor, camera destinata copilului este complet izolata fonic si termic (interior si exterior). „Am preferat sa cumparam singuri canapeaua de aici.
Voiam ceva viu colorat, care sa se potriveasca deorului, indiferent de sexul copilului. In plus, aceasta era oferita la pachet cu un set de fotolii pe care nu aveam unde sa le asezam. Insa, datorita pretului convenabil, le-am cumparat si le-am facut cadou parintilor Anei.”
Dormitorul de oaspeti a primit un decor vesel si neutru, intrucat, la un moment dat, va fi transformat in camera copilului.
Apartamentul de 68 mp nu a fost recompartimentat. Singura modificare facuta a constat in desfiintarea peretelui dintre hol si bucatarie, cu scopul amplificarii spatiului si construirii unui bar (o dorinta a tinerei proprietare).
Pentru mascarea unor grinzi si tevi evidente, au fost create cateva modele mai complicate de scafe. Cele doua debarale existente in zona holului au fost desfiintate si inlocuite cu un dressing de dimensiuni generoase, construit pe toata lungimea peretelui. Acesta a fost o dorinta expresa a proprietarilor, care aduc din calatorii o multime de suveniruri, dar si haine pe care nu mai aveau unde sa le depoziteze. Zona de intrare – din care fac parte holul si bucataria – se remarca prin contrastul alb-negru, dar si prin accentele de rosu. Acestea erau prevazute initial si in decorul livingului.
La capitolul decoratiuni nu ne-am terminat inca treaba. Majoritatea sunt inca in cutii, intrucat nu am apucat sa le despachetam si reprezinta suveniruri dragi aduse din calatorii.
Dormitorul matrimonial iese in evidenta prin nota chic, asigurata de tapetul cu aplicatii de catifea, cumparat de la Decora House.
Deoarece tinerii proprietari au vrut o cada mare, masina de spalat nu a mai avut loc in baie, ci a trebuit montata in… balcon. A fost o adevarata provocare!
Practic, a trebuit gandita si realizata o instalatie de alimentare si scurgere care sa treaca prin dormitorul matrimonial pentru a ajunge in balcon. Din acelasi motiv, usa baii a fost inlocuita cu una culisanta. Instalatia masinii de spalat este ascunsa in spatele patului matrimonial. Tot aici a fost amplasata (cu la fel de mari eforturi) o sursa de lumina menita sa contribuie la crearea unei atmosfere romantice, dar totodata moderne. In toate camerele au fost construite scafe si sisteme de iluminat indirect. Instalatia electrica si toate cablurile au fost ascunse in pereti, iar prizele au fost amplasate in functie de proiectul de amplasare al mobilierului (atat in dormitor, cat si in restul locuintei).
Sfatul specialistului
„Fiind foarte ocupati si calatorind mult, proprietarii au vrut ca locuinta lor sa fie usor de intretinut. Din acest motiv, am conturat un decor sobru si elegant, dar fara a exagera la capitolul buget. Acest lucru este posibil daca alegi intelept finisajele si realizezi mobilierul la comanda.”
Articol realizat cu ajutorul designerului Irina Constantin,
Art Deco Zone/Knox Design,
Domus, luna aprilie 2010, Articol: Ana-Maria OANCEA / Foto: Antonio CIOAREK
evista Domus aprilie 2010