Casa vintage pentru o familie numeroasa

5.00 avg. rating (86% score) - 1 vote
  • Sufrageria este un spatiu retro, in culori discrete, din materiale naturale: perete placat cu piatra, mobilier din lemn masiv, covor din piele.
  • Biroul de lucru si studiu de la mansarda este un spatiu intim plin de personalitate si caldura.
  • Dormitoarele copiilor sunt simpatice si vesele, fiecare amestecand elemente de clasic cu modern.

O casa spatioasa pentru o familie numeroasa

Se spune ca o amenajare trebuie sa vina ca o manusa proprietarilor. Ce ne facem ca in acest caz, manusa are 6 degete ­čÖé ?

De obicei pentru amenajarea unei case avem un chestionar destul de elaborat pentru a determina profilul psihologic pentru cuplu, sot - sotie astfel incat sa facem o amenajare cat mai personala, cat mai confortabila si mai potrivita lor. In cazul acestei case, surpriza - foarte placuta, de altfel - a fost ca avem de-a face cu sase membri ai familiei si, evident fiecare trebuie sa isi puna un pic amprenta in amenajare. 

Am avut noroc si au fost suficiente camere astfel incat sa nu se supere nimeni. Astfel, fiecare are un spatiu in care sa se simta bine, care sa il reprezinte, dar care sa se potriveasca foarte bine si cu ansamblul amenajarilor interioare din intreaga casa. 

Design in stil retro sic

  • Proiect design interior 3D;
  • Finisaje decorative, montaj tapet;
  • Consultanta achizitii;
  • Perdele, decoratiuni

- concept, creatie si executie Art Deco Zone & Knox Design

 

 

De data aceasta am impartit galeria intre spatiile dedicate parintilor si cele ale copiilor. 

Livingul, bucataria, dormitorul matrimonial si biroul din mansarda sunt camere care vibreaza in aceiasi gama de culori si finisaje. Am mers pe un stil retro sic, putin vintage, putin clasic - dar modern prin functionalitate si utilitati. 

De exemplu, desi bucataria are un aer retro, datorita fatadelor usilor, este un spatiu gandit foarte practic, super utilat. Contrastul dintre nou si vechi este dat atat de finisajele electrocasnicelor dar si de sticla securizata vopsita cu care este placat peretele de la blatul de lucru (in loc de clasica faianta).

Livingul este plin de caldura si naturalete: un perete este placat cu piatra naturala, iar vis a vis avem un semineu care se integreaza perfect in ansamblul mobilierului clasic. Peretii sunt acoperiti cu un tapet extrem de discret iar pe pardoseala covoarele sunt din piele.

 

 

Cele doua dormitoare ale fetitelor sunt delicate si cochete. 

Primul este decorat cu tapet cu elemente traditionale romanesti. Decorurile de pe pereti se armonizeaza perfect cu rulourile de tip roman-shades dar si cu mobilierul din camera. Aspectul etnic craza o nota amuzanta si jucausa pentru aceasta camera.

Celalalt dormitor de fetita este imaginat pentru "pictorita" familiei, cu un loc de creatie cu sevalet. Aici avem o combinatie de lila-uri, un tapet discret cu trandafiri si elemente de animal print pentru un decor foarte modern.

 

 

Dormitoarele baietilor pornesc de la culoarea de accent in tonuri de albastru sau bleu. Pentru primul, interiorul este gandit ca un ring de box, tapetul personalizat cu public incurajandu-si idolul sa pasasca spre victorie.

Cel de-al doilea este o combinatie foarte eleganta de rosu, albastru si a alb, toate impletindu-se intr-o tema aviatica, care se regaseste si in tapet. 

Date proiect de design interior

Tipul spatiului: vila P+1+M

Suprafata: 250 mp

Zona: Calea Vitan, Bucuresti

Compartimentare: Living, bucatarie, dormitor matrimonial, 4 dormitoare copii, birou la mansarda.

Culori si finisaje: nuante naturale de bej, maron, crem pentru amenajarile generale - stil retro, vintage, culori mai intense in dormitoarele de copii. In general nuante de albastru si bleu pentru baieti si rozuri, verde, lila pentru fetite. Mobilier din lemn natur, MDF cu fatade postformat, parchet lemn masiv, pereti placati cu piatra, tapet.

Executie: proiect design interior 3D, finisaje interioare - vopsea, tapet, consiliere achizitii, decorare cu perdele si draperii. 

D-na Daniela M.

Proprietar Casa

"Un proiect pe care abia asteptam sa-l vedem cum prinde viata." 

Client multumit ArtDecoZone

Irina Constantin, interior designer

Author: Irina Constantin, interior designer

Designer de interior pentru Art Deco Zone si Knox Design, pasionata de amenajari interioare, muzica rock si jocuri video.

Share This Post On
468 ad