Spațiu mic, funcțional și tonic – baia de serviciu în culori fresh

Articol Domus, Focus: Baie, martie 2012

Bine planificat – focus amenajări baie

Chiar dacă face parte dintr-un duplex spațios, baia din imagini nu dispune de o suprafață foarte generoasă.

Prin urmare, designerul Andreea Speranta-Matei de la Knox Design, care s-a ocupat de conceptul întregului apartament, a cautat să valorifice și să exploateze spațiul pentru a servi tuturor nevoilor beneficiarilor, dar totodată a respectat nota veselă a decorului.

Pentru ca proprietarii apartamentului din care face parte această baie sunt tineri și activi, amenajarea a fost gandită astfel încat să se potrivească personalitații și stilului lor de viață. În primul rând, s-a ales o cromatică jovială pentru fiecare cameră.

Pentru ca decorul să nu devină unul monoton, nu s-a mers pe o cromatică unitară, ci s-a recurs la elemente și nuanțe menite să facă legatura între încăperi. Prin urmare, baia de la parter preia una dintre culorile livingului, și anume verdele crud.

Suprafața băii este una destul de mică, așa că designerul nu a făcut abuz de culoare. A mixat două tonuri fresh, verde și turcoaz, și le-a utilizat ca accent.

În rest, pereții sunt acoperiți cu faianță albă, iar pardoseala este realizată din gresie neutră, bej. Plăcile decorative și micile zone de faianța colorata dau dinamism amenajării.

În ceea ce privește repartizarea obiectelor sanitare și exploatarea spațiului, Andreea a apelat la o soluție inspirată: a utilizat nișele din pereți pentru a integra mobilierul din zona lavoarului și pentru a construi dușul.

În felul acesta, grupul sanitar de serviciu a devenit o baie în toată regula, ce dispune de o mica arie de depozitare și de o cabina de duș.

Dușul de tip walk-in este construit de specialiștii de la Knox Design. Aceștia l-au proiectat exploatând spațiul segmentat al încăperii.

Au hidroizolat zona destinata cabinei și au închis-o etanș cu o usă din sticlă prevazută cu garnituri. Cadița de dus este construită tot de ei și acoperită cu mozaic în cele două culori tonice de accent.

Material realizat cu sprijinul designerului Irina Constantin

Text: Ana-Maria Oancea, Foto: Antonio Cioarek