art deco zone

amenajări stil Industrial

 

amenajarea apartamentului e cea mai bună terapie de cuplu. înveți să iei decizii dificile și să alegi alături de partener.

Un loft industrial

-”Să îți spun ceva despre mine: ascult muzică rock și vreau un birou dublu unde să pot să stau confortabil chiar și 10 ore la rând.”

”Wow, lucrezi mult de acasă?”

-”Nu chiar, sunt un pitic mag în World of Warcraft”

Cam așa am cunoscut-o eu pe Cătălina, proaspăta proprietară a unui apartament stil loft cu o priveliște de 5 stele deasupra Bucureștiului.

Cum amenajezi un duplex modern, multifuncțional în spiritul unui cuplu mai nonconformist?

Ideal este să te gândești cum vor petrece timpul liber și ce fel de hobbiuri impărtășesc proprietarii. Jocurile video, culorile închise, finisajele stil beton sau metal au fost câteva cuvinte cheie care au definit idea de bază.

Cea mai potrivită amenajare – în stil modern, minimalist industrial. 

Avem noroc, apartamentul este superb, suficient de spațios iar pereții vitrați completeaza perfect ideea de bază a amenajării. 

Îmi place stilul industrial și, din păcate sunt puțini clienți cărora să li se potrivească. 

În general sunt necesare obiecte făcute manual, manufacturate sau personalizate pentru că nu găsești acea lampă unică ușor în comerț . Ca orice lucru ce e făcut la comandă, tinde să fie mai costisitor decât orice ar fi de serie. Acesta este încă un motiv pentru care mulți îl evită. 

De multe ori o amenajare industrială pare ușor neglijentă, compusă din elemente aleatorii sau pur și simplu reciclate.

Gen, o masă dintr-o roată de bicicletă – ușor, probabil a găsit-o pe stradă. Dar în realitate, acel obiect unic, ca să ajungă în stadiul de decor a suferit zeci sau sute de ore de muncă. 

Cum sunt pozele de pe instagram, cu ”așa m-am trezit de dimineață” dar în realitate make-up-ul nude, coafura și underware-ul neglijent căzut pe umăr au fost lucrate și studiate îndelung în fața oglinzii. 

 

video

Vezi aici un scurt video despre elementele care pot aduce un aer industrial unei amenajări, cu exemple din acest apartament:

Cupon de reducere pentru iluminat industrial

Ai aici mai multe idei pentru game intregi de iluminat industrial pentru toată casa. Poți să alegi o gamă în totalitatea ei, fără să îți mai bați capul.

În plus ai cupon de reducere pentru tot ceea ce cumperi de pe site.

Găsești și lămpile folosite la amenajarea aceasta dar și multe altele. 

Decorațiuni industriale

Care sunt elementele cu care poți și tu să îți creezi o amenajare interioară cu stil industrial?

Este foarte simplu, alege câteva dintre elementele pe care le-am implementat în aceasta amenajare de apartament ▼ :

În primul rând, corpurile de iluminat ne permit să alegem câteceva din comerț care să nu ne rupă buzunarul dar să și condimentăm cu 2-3 piese făcute la comandă. 

Datorită faptului că există spatii vitrate și open impresionante, lustrele decorative vor fi spectaculoase și se vor vedea din mai multe unghiuri ale amenajării. 

Golul de deasupra livingului trebuie pus în valoare. Trebuie să fie o lampă care să arate bine și aprinsă și stinsă. Să se potrivească și cumobila de jos dar și cu cea de la etaj. Ea va crea coerență în amenajare. 

Pe lângă corpurile de iluminat, diverse accesorii din metal completează atmosfera.

Vopseaua stil beton este perfectă într-o amenajare industrială. Prețurile nu sunt mari, iar finisajul și culoarea aduc un plus de personalitate întregii încăperi. 

În cazul nostru, vopseaua e la înalțime, pe zona de deasupra livingului și se prelungește vizual prin geamul de la dormitorul matrimonial. 

Peretele vitrat de la dormitorul matrimonial este superb și este un element care dă aspectul de Loft. Din fericire, acesta era deja conceput așa de la livrarea apartamentului, noi doar l-am pus în valoare prin lumină și vopseaua decorativă. 

Genul acesta de apartament este destul de rar în București, aici am avut noroc cu alegerile clientului. 

Cei mai mulți caută spații de depozitare, pereți plini, bucătarii separate de restul casei. Nu spun că e bine sau rău, fiecare familie alege după cum știe că îi este utilă casa. Dar de data acesta, alegerile neconventționale au ajutat la efectul estetic. 

La living, pe de o parte peretele cu ferestre a fost decorat cum povesteam mai sus, cu beton aparent. Ferestrele cu rulouri gri, asortate.

Ne rămâne un perete impresionant, pe două nivele care se vede atât de la parter de la intrare cât și de pe etaj. 

Trebuie să aibă un efect de impact, dar și de unificare a spațiilor. 

Toată amenjarea este pe tonuri de gri și negru (beton și metal) în contrast cu lemn natur într-un ton cald de beige. Peretele acesta trebuie să fie un statement, să rupă monotonia dar și să impresioneze. 

Un fototapet geometric colorat de 7 m inalțime este exact cireașa de pe tort. 

”Sincer, la prima vedere nu mi-a plăcut faptul că ieșise din gama mea coloristică, pe griuri și pe culori închise”, povestește proprietara., ”dar pe parcurs mi-am dat seama ca era nevoie de ceva în contrast, iar formele geometrice se potrivesc perfect cu stilul ales.”

Când mă gândesc la industrial simt nevoia să văd niște țevi de metal pe un perete învechit de cărămidă. 

Evident, apartamentul într-un bloc nou, a venit cu toți pereții simpli, zugrăviți la alb. 

Am ales doi pereți de impact pentru finisajul acesta. 

În dormitorul matrimonial, patul se profilează pe un perete din cărămidă roșie.  

În living am ales un perete alb, unde doar textura iese în evidență. Asfel nu concurează ca atenție cu fototapetul. 

Avem noroc și la Egger (unul dintre cei mai mari producători de plăci de PAL) tocmai au apărut plăci cu finisaj stil beton. Atfel avem funcționalitatea unei mobile normale dar cu finisajele care se integrează perfect în proiect. 

Piesele metalice (picioare și contravântuiri) au fost făcute la comandă ca și mobila. Avantajul nu este doar estetic ci și funcțional – practic mobila îmbracă la maxim spațiul accesibil, mai ales acolo unde ne interesează. 

De exemplu, poziția bucătăriei sub scară este și ca poziție și ca formă destul de neconvențională. Orice soluție din comerț nu s-ar fi potrivit.

Astfel, bucătăria la comandă folosește eficient și tot locul disponibil dar se și desfășoară sub formă de U către living, terminăndu-se cu o tejghea de bar, cu rol de loc de luat masa. 

De asemeni, lângă dormitor este un hol care duce în baie. Acesta a fost perfect eficientizat devenind cameră de dressing. Aspectul estetic e perfect combinat cu cel funcțional. 

În sine pictura murală nu aparține stilului industrial. Însă în cazul de față, atât ca temă cât și ca execuție rezultatul a fost ca cireașa de pe tort. 

E un element la care nu te-ai fi gândit în mod normal dar după ce îl vezi la locul lui totul capătă sens. 

Locul ales pentru această lucrare este în birou / camera de joacă. 

Pentru că viața este uneori ca o cutie cu bomboane, cum spunea Forrest Gump, dar mai degrabă toate sunt expirate, așa cum s-a întâmplat în The Joker. 

Amenajează singur sau cu un designer de interior

 

Dacă plănuiești să îți amenajezi apartamentul în stil industrial, alege și implementează una dintre ideile de amenajare de mai sus. 

Sau, mai bine, vino și îți facem noi o amenajare originală în stilul tău…

Nu uitați că o amenajare de succes e o colaborare între membrii familiei și echipa de designeri. Astfel poți crea un mix unic de stil care să reprezinte stilul tău de viață și personalitatea ta.

Cuplu fericit, design la cheie

Amenajări la cheie

Pentru orice amenajare completa sunt necesari doar 3 pași:

1. Proiect de design interior (planuri de execuție și 3D)

2. Amenajări interioare

3. Mobilare și decorare