Intr-un duplex primitor

Fiecare cameră are povestea ei

Proprietarii acestui duplex, o familie tânără cu doi copii, au știut încă de la început că voiau o amenajare veselă și caldă, în care să existe culori pastelate și accente fresh.

Stilul designerilor de la Knox Design li s-a potrivit perfect, mai ales că designerul care s-a ocupat de acest proiect, le-a înteles perfect dorințele.

Colaborarea cu Knox Design a început după ce gazdele noastre au văzut un afiș publicitar în liftul clădirii. Tocmai cumpăraseră apartamentul și se pregăteau să-l renoveze, așa că au căutat firmă de amenăjari pe internet și, pentru că le-au plăcut proiectele pe care le-au vazut, au contactat-o.

După ce au convenit asupra proiectului, a urmat punerea lui în practică. Proprietarii au vrut ca amenajarea să respecte întru totul planul propus de designeri, motiv pentru care Irina a avut grijă ca acest lucru să se întâmple întocmai.

Gazdele noastre călătoresc destul de mult, așa că au agreat bugetele pentru amenajare și le-au oferit mână liberă celor de la Knox Design, care s-au ocupat de fiecare detaliu de renovare, mobilare și decorare a duplexului.

Apartamentul se afla într-o stare atât de proastă încât a trebuit renovat complet. Au fost schimbate instalațiile, repoziționate sursele de lumină, a fost turnată o nouă șapă, iar pereții interiori din gips-carton au fost replacați și dublați fie cu un alt strat de gips-carton, fie cu caramidă.

Interiorul nu a fost recompartimentat. În schimb, au fost realizate extinderi către balcoane (logii) pentru a obține un plus de spațiu.

În ceea ce privește decorul, stilul și culorile, acestea au fost alese astfel încât să reprezinte personalitatea proprietarilor – aceștia sunt tineri, activi și au doi copii.

Nu s-a fixat o gamă de culori care să fie extinsă în toată casa, ci s-a luat hotărârea ca fiecare cameră să aibă personalitatea și povestea ei. Totuși, pentru un look armonios, toate încaperile păstrează o linie modernă, o notă veselă, anumite corespondențe cromatice și elemente de legatură.

Pentru că beneficiarii și-au dorit foarte tare ca rezultatul final să arate exact ca în proiect, cele mai multe obiecte au fost create la comandă, conform randarilor.

De proiectarea si execuția mobilierului s-au ocupat tot cei de la Knox Design.

Inclusiv canapelele, textilele și elemenetele de pasmanterie au fost realizate la comandă de catre echipele de la Art Deco Zone și Knox Design, pentru a respecta forma, dar mai ales culoarea din plan.

Și restul obiectelor au fost alese cu grijă și comandate pentru a întregi decorul propus. De pildă, pentru corpul de iluminat de pe scară au așteptat timp de o lună importarea și livrarea lui, tocmai pentru că au ținut foarte mult la detalii.

Intreg procesul de renovare si decorare a durat din martie până în iulie, însa proprietarii s-au mutat de abia în luna august când s-au întors din vacanță, deși totul era gata.

Revista de design interior Domus, Rubrica Invitație acasă, noiembrie 2011